Friday, December 24, 2010

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! TV9 Sunday, 10pm. Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! TV9 Sunday, 10pm. Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Tuesday, December 21, 2010

MiStaKe



klip video SNSD-mistake.. siap de bhasa hangul n sub english nye lagi.. lagu nye boleh dilayan la.. hehe...

manusia

manusia
itu lupa
sentiasa lupa,
hakiki nya, realitinya

manusia
itu penggoda
tergoda
mudah digoda
nafsu tidak pernah puas

manusia itu khalifah
kenapa manusia alpa
tugas diberi dipersia
amanah diberi tidak dijaga

kenapa
wahai manusia
ingin mengejar duniawi
ukhrawi terbentang
dijanjikan
lebih mulia..

ingat manusia
janji allah tidak pernah lupa
manusia
berbaktilah
pada bumi,pada tanah
ingat lah kita tidak punya masa

Monday, December 20, 2010

aku xkesah

ok kawan~ arini xde entry menarik juz nak merepek sikit.. aku xde idea nk tulis ape.. walaupon xde idea,aku cuba untuk memerah otak aku untuk menulis sesuatu di dalam diari alam maya aku nie.. actually aku nie xpandai mengarang apatah lagi menyusun ayat supaya sedap dibaca..kui3.. tapi disebabkan aku teringin untuk mempunyai sebuah blog seperti yang telah disarankan oleh anak saudaraku, aku pon buat la blog nie.. aku xkesah blog aku ni mendapat trafik yg tinggi atau tak. aku xkesah.. aku pon jarang buat blogwalking atau pon bace2 blog org.. jarang la aku buat follow up stiap blog yg aku penah follow.. aku tgk kt page org lain de iklan nuffnang then aku pon nak letak jugak... hehe..mendatangkan jugak hasil,adela sikit kat akaun nuff aku tu..kui3.. berhabok la blog ni aku tgglkan.. bile aku rase nak bukak,n nk update blog nie..baru aku buat.. nak kate aku rajin sharing pon tak...memang aku jenis yg malas.. bila aku ade komitmen yg lebih kepada sesuatu perkara tu,aku akan buat sungguh2 sampaila aku terlupe komitmen aku untuk meng'update' blog aku nie.. tpi xpe..aku xkesah... kih3.. mungkin aku nie jenis yg memendam n tak pandai meluahkan.. org selalu meluahkan segala masalah mereka kepada aku,tp aku jarang n xpernah meluahkan masalah aku kepada org lain unless org yg betol2 boleh dipercayai.. n sebab tu jugak aku jarang update blog sebb aku suka simpan kenangan2 itu hanya di dalam hatiku... dgn cara mcm nie lagi selamat kan...tak kan ade org yg terasa ngn kite.. dan takkan ade yg pernah disakiti oleh kita..betol x?? urm.. bagai menarik rambut dlm tepung,rmbut yg ditarik xputus,tepung xberserak kan....

aku rase dh terlalu byk aku merepek dlm entry ni tanpa ade arah tujuan nye.. hehe..sori kawan,kalau membuang mase korg membace entry yg xde pucuk pangkal nya ni.. =)
watever it is...hidup ini mesti diteruskan ngn penuh senyuman dan kebahagiaan~ peace!!

Thursday, December 16, 2010

hadiah dr ibu

hye! hola! ape kabar sumer.. =) erm.. dh 16hb 12 pon kan.. cepat nye mase berlalu... dh nak masuk thun bru pon.. n aku pon nak melangkah masuk ke sem yg baru... sume nye baru la...boleh dikate kan macm tu la.. =) erm.. td pg aku berjalan2 melihat pemandangan yg indah kt kg mase otw ke parit buntar.. hehe... actually nk pegi p.buntar ni ade nak beli "brg" ckit..hehe..mak nak belikan hadiah hari lahir untuk aku... ehehe....syg mak! muah3..

erm.. sesampai je kt p.buntar trus mak bawak aku ke kedai emas...huu..mak dh janji nk belikan cincin untuk aku... em..plih punye pilih... dpt la 1 yg betol2 berkenan di hati.. cntik corak love ade chrome lagi.. hurm..mak.tq sgt2 mak atas hadiah hari jadi ni...adik syg sgt kt mak.. ampunkan adik mak..byk sgt slh adik bt kt mak.. love u mom~ =)

Saturday, December 11, 2010

result

alhamdulillah~ aku dah tgk result aku... dan aku berjaya capai impian aku.... lega sgt2 bile dpt taw lulus sumer n pointer pon agak ok sem ni.. xteruk sgt mcm sem lepas.. harap2 sem depan aku dpt berusaha dgn lebih n dapat meraih pointer yg ok... amiinnn