Friday, December 24, 2010

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! TV9 Sunday, 10pm. Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

The final episode of Kawanku Bintang Coca-Cola! TV9 Sunday, 10pm. Guess who won? - YouthSays Campaign - YouthSays.com

Tuesday, December 21, 2010

MiStaKe

video

klip video SNSD-mistake.. siap de bhasa hangul n sub english nye lagi.. lagu nye boleh dilayan la.. hehe...

manusia

manusia
itu lupa
sentiasa lupa,
hakiki nya, realitinya

manusia
itu penggoda
tergoda
mudah digoda
nafsu tidak pernah puas

manusia itu khalifah
kenapa manusia alpa
tugas diberi dipersia
amanah diberi tidak dijaga

kenapa
wahai manusia
ingin mengejar duniawi
ukhrawi terbentang
dijanjikan
lebih mulia..

ingat manusia
janji allah tidak pernah lupa
manusia
berbaktilah
pada bumi,pada tanah
ingat lah kita tidak punya masa

Monday, December 20, 2010

aku xkesah

ok kawan~ arini xde entry menarik juz nak merepek sikit.. aku xde idea nk tulis ape.. walaupon xde idea,aku cuba untuk memerah otak aku untuk menulis sesuatu di dalam diari alam maya aku nie.. actually aku nie xpandai mengarang apatah lagi menyusun ayat supaya sedap dibaca..kui3.. tapi disebabkan aku teringin untuk mempunyai sebuah blog seperti yang telah disarankan oleh anak saudaraku, aku pon buat la blog nie.. aku xkesah blog aku ni mendapat trafik yg tinggi atau tak. aku xkesah.. aku pon jarang buat blogwalking atau pon bace2 blog org.. jarang la aku buat follow up stiap blog yg aku penah follow.. aku tgk kt page org lain de iklan nuffnang then aku pon nak letak jugak... hehe..mendatangkan jugak hasil,adela sikit kat akaun nuff aku tu..kui3.. berhabok la blog ni aku tgglkan.. bile aku rase nak bukak,n nk update blog nie..baru aku buat.. nak kate aku rajin sharing pon tak...memang aku jenis yg malas.. bila aku ade komitmen yg lebih kepada sesuatu perkara tu,aku akan buat sungguh2 sampaila aku terlupe komitmen aku untuk meng'update' blog aku nie.. tpi xpe..aku xkesah... kih3.. mungkin aku nie jenis yg memendam n tak pandai meluahkan.. org selalu meluahkan segala masalah mereka kepada aku,tp aku jarang n xpernah meluahkan masalah aku kepada org lain unless org yg betol2 boleh dipercayai.. n sebab tu jugak aku jarang update blog sebb aku suka simpan kenangan2 itu hanya di dalam hatiku... dgn cara mcm nie lagi selamat kan...tak kan ade org yg terasa ngn kite.. dan takkan ade yg pernah disakiti oleh kita..betol x?? urm.. bagai menarik rambut dlm tepung,rmbut yg ditarik xputus,tepung xberserak kan....

aku rase dh terlalu byk aku merepek dlm entry ni tanpa ade arah tujuan nye.. hehe..sori kawan,kalau membuang mase korg membace entry yg xde pucuk pangkal nya ni.. =)
watever it is...hidup ini mesti diteruskan ngn penuh senyuman dan kebahagiaan~ peace!!

Thursday, December 16, 2010

hadiah dr ibu

hye! hola! ape kabar sumer.. =) erm.. dh 16hb 12 pon kan.. cepat nye mase berlalu... dh nak masuk thun bru pon.. n aku pon nak melangkah masuk ke sem yg baru... sume nye baru la...boleh dikate kan macm tu la.. =) erm.. td pg aku berjalan2 melihat pemandangan yg indah kt kg mase otw ke parit buntar.. hehe... actually nk pegi p.buntar ni ade nak beli "brg" ckit..hehe..mak nak belikan hadiah hari lahir untuk aku... ehehe....syg mak! muah3..

erm.. sesampai je kt p.buntar trus mak bawak aku ke kedai emas...huu..mak dh janji nk belikan cincin untuk aku... em..plih punye pilih... dpt la 1 yg betol2 berkenan di hati.. cntik corak love ade chrome lagi.. hurm..mak.tq sgt2 mak atas hadiah hari jadi ni...adik syg sgt kt mak.. ampunkan adik mak..byk sgt slh adik bt kt mak.. love u mom~ =)

Saturday, December 11, 2010

result

alhamdulillah~ aku dah tgk result aku... dan aku berjaya capai impian aku.... lega sgt2 bile dpt taw lulus sumer n pointer pon agak ok sem ni.. xteruk sgt mcm sem lepas.. harap2 sem depan aku dpt berusaha dgn lebih n dapat meraih pointer yg ok... amiinnn

Sunday, November 7, 2010

long time no see!

salam bloggers yg disayagi dan sentiasa dirahmati Allah swt.. =) semoga anda semua sihat di bawah naungan kasih syang dan rahmat allah,tuhan yg esa.. Insya allah...

1st of all, saya nak mintak maaf.. dah lama xupdate blog nie.. bukan xbukak... tp slma ni tgk2 blog org jer.. malas nye ya allah nk update.. ini pon sbb final exam ni.. kalo x ade jugak idea sy nak update blog.. alhamdulillah.. sy dh lepas 5 paper... erm... ade lagi 3 paper yg perlu sy harungi dan sy berharap sy dpt mengharungi ketiga2 pper yg lain tu dgn penuh rasa semangat nk amik exam lagi... kih3...
sy rase exam kali ni macam boleh jawab.. tp de jugak 1,2 paper yg rase mcm nak terkantoi... tp sy mohon sgt sy xkena repeat.. uhuuh.... xmau repeat paper.. =( mintak lulus pon jadik la.... ameen...

kawan2... sumer tolong doakan sy.. supaya sy boleh buat paper yg tggl lagi 3 ni... n tlg doakan sy dpt result yg elok nnt... n dpt sume flying colors!

Tuesday, October 26, 2010

final exam~

aku baru habeh 2 paper.. mgt ngn citu.. bestnye... huhu...wpon sebenarnye xdelah boleh jwb sgt pown.. aku goreng je paper aku tdi.. goreng sampai hangit... soalan memang susah la.. xpela yg pntig aku dah pon berusaha.. so skrg ade 6 paper lagi yg perlu di study.. otak pon dah rase penat sgt nie.. bru 2 paper nie.. final sem nie 8 paper.. ya allah.. aku mohon kkuatan mu ya allah~ aku sgt2 berharap yang aku dapat buat exam kali ni ngn terbaik... huhu....

Sunday, October 17, 2010

playful kis..

skrg tgh download citer playful kiss yg tgh hooottt skrg niehh!!
fighting!

study week dah pon bermula!

SaLAm sumer bloGgerS!!!

hah...information penting nie.. hehe.. actually untuk diriku aje.. n kalau rase de kena mengena pon boleh join sekaki n sekali la yer.. ini hnya peringatan untuk diri ku n kawan2 satu course aku n xlupe juge se universiti ngn aku, UITM.. hehe.. jngan lupe.. kite ade final exam yg bakal menjelang n menjengah hidup kite.. exam aku stat 25hb 10 nnt.. erm.... subjek first subjek yg aku xpnah sentu n xpenah study sepanjang sem nie.. MGT 420.. management.. aku pon xtaw nape aku benak ngn subjek nie.. lagi satu... aku aseik tertido tym lecture die.. skang dah stat study week pon aku xbukak2 lagi subjek nie... haih.. tia.. ape nak jadik nie... Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk menelaah subjek MGT nie... huhuh...... ='(

aku harap sem nie aku boleh naik pointer sikit... =)

Thursday, October 14, 2010

still 2.00pm

album still 2.00pm dah release!
serooonook nyerr!
chansung dlm MV ill be back tu sanngggattt hooot!!!
heheh... i like!!
dorg sume sgggttt la hooot!!!!!!

Tuesday, October 12, 2010

10.10.10

apa kabar sume?? sihat?? alhamdulillah.. kalau xsihat tu makan ubat ye.. insya allah diizinkan sihat allah kembali sihat seperti sediakala..

erm..xde ape sgt pon.. juz nk ingt kan bahawa dunia n kehidupan yang ada ni hanyalah pinjaman allah semata-mata.. dan dia berhak menariknya kembali.. begitula kehidupan yg sementara di dunia ini... n kita sebagai hambanya mestila bertawakkal kepada nya dalam segala hal.dan saye rase sume org dh thu tarikh keramat 10.10.10 ni.. kemalangan maut n sy rase paling ngeri sy dgr sepanjang thun 2010 nie.. innalillah bt yang tiada.. n takziah buat family mereka... n sy berharap roh mereka tenang di sana..

p/s: kepada sume driver bus,jgn bawak laju2...

.....



bus jkm

suasana yg sesak akibat accident



Saturday, October 9, 2010

??!!

ahah.. hai! dah bulan 10 pun la.. hari ni dah 10hb 10 tahun 2010 pon!

sy kembali pun akhirnya untuk menulis blog nie.. saya xkemana2 pon..cume busy sgt2 dgn test,kuiz,n aktiviti yg xterkira byk nya,, hurm.. saya bukak je blog nie bile online.. tapi idea nak tulis sesuatu di dalam blog ini selalu terbantut... hehe.. bukan xde aktviti yg sy buat.. macam2!! tp mgkin juge disebabkan faktor malas yg menguasai diri ini.. hehe... ((nak stady lagi la malas..))

erm.. nak citer serba sedikit la sbb dah lame tak tulis citer nie.. erm..sepanjang hampir 2 mggu xtulis blog nie.. saya de la membuat/ terbuat ?? perkara yg agak gile2 sikit.. saya n dua org kawan saya ni pegi tgk film promo yg Farid Kamil berlakon... hehe.. citer CUTI2 CINTA N ESTET.. hehe.. padahal mggu tu penoh la schedule saye..dgn test n kuiz nye... 0-0 hehe.. saye ckp kat kwn2 yg 2 org tuh.. saye nk tgk fk la! sbb tu sy n dorang pon membeli tiket tuk tgk film promo tuh... bes jugak! dapat tgk FK live! hehehhe...... die mmg hot laaa...=) haha......dapat la jugak snap gambar die.. kih3... mmg xde koje betolla... dah kat final nie... hehe n yg bes nye.. bebudak PUNCAK ALAM pun bukannya ramai pon yg gi... n saye rase budak farmasi hanya lah kitorg bertiga je kot yg tgk movie tu.. =) watever pon 2 malam tu adalah malam yg bes n happening.. hehe...

nnt kalau nk bt film promo panggil la lagi artis2 hot dtg kt p.alam nie.... !!!

Monday, September 27, 2010

....

actually tak taw nak tulis ape..
tp nak juge mencapap ngn tulisan kat blog nie..
sepanjang minggu lepas..
aku n kawan2 bz giler... macam2 kena pikir..
kena praktis untuk gamelan fo open day la..
ade test n kuiz lagi..
ade modul lagi ahad tu (nasib fasi hensem n best!!)
wuwu..
but TODAY!
its all over... hehe..
open day dah habes...
test n kuiz for las week pon dah habes... (untuk mggu ni macam xde)
haha...
modul pon dah habes!!
tp... xsume over lagi..
kena bersedia for the next test lagi.. n the most important is for final exam!!
gambatte kudasai,tia!

Sunday, September 19, 2010

sepetang BerSamA~

petang tdi aku n 2 org kawan ku lg bertolak balik ke puncak alam.. sorg namanya saleha yg aku gelar kak sal.. sorang lagi nama jumiatiwahida..aku pggl jumi jer.. hehe.. dorg satu umah sewa ngn aku.. dorang berdua ni budak n9.. so ptg tdi..kak sal a.k.a DreBar untuk kitorg nie..dtg la amik aku kt umah kakak aku kt sek 26,shah alam,selangor.. ^^,

then,nak dijadikan crite.. kitorg bertiga singgah sebentar di JUSCO bukit raja.. tempat pembuangan duit ituh... agaga~ hehe.. dlm planning aku mmg nak sopping puas2 pilih t-shirt yg xseberapa mahal untuk dibeli... kak sal plak dok sibuk2 pilih2 beg.. macam2 peel bebudak 2 org nie.. besela pompuan.. kalo x memilih n xcerewet komen sane,komen sini, bukan pompuan namenye! haha... aku pon sibuk jugak pilih2 t-shirt n blaus mane yg berkenan di hati!
hurm!!
at least!!
aku dapat 3 helai tshirt...
n 1 blaus...
hehe...melayang jugak la duit.. lagi rm1 nak cukup rm100
untuk keempat2 helai baju tersebut..

aku jugak dapat beli....
CINCIN!!!
hehee... ni cincin mcm cincin tunang wooo... siap de batu2 lagik..
tp... cincin nie..
aku pinjam huhu.. pinjam.... pinjam duit kak sal... ((haha! kecikkan tulisan agar org susa mau baca!))
ada hati nak beli brg tp guna dwit orang! waaa....
ni la sindrom bersopping wey..
agak nye tension sgt sebb esemen byk sgt.. =(

n lagi.. kitorg melaram dgn spek n topi masa kt JUSCO tuh!

jom tgk gmbr2 posing kitorg yang terrrsangatttt la comellll gituuu~

haha! ni kak sal! memang tanpa ragu2 lagi die berposing dgn topi n spek tu kannnnn~


ni jumi pulak... hehe..ala2 malu gitu...
eh! ade tag harga la.. rm8.90..kantoi jumi! waaa....!!!!!!!!


haha.. this is ME!! aku pon posing ngn tag harga yg tergantung tu jugak!
agaga...



tapii... yg boleh aku citerkan kat korg~ arini memang bes! =) =)

Saturday, September 18, 2010

kempen aurat saya maruah saya~




mari kawan2 klik di tag kartun nie.. =) dan sama2 menjayakan kempen ini..
semoga amalan yang sekecil ini dikira oleh allah swt.. ameen



Cn BLuE

haha! aku sudah n telah jatuh chenta dgn Cn Blue! jom tgk show dorg..even yg ni dah lame pon


video

widget baru!!

yeeha! aku dah tambah widget baru kat blog niiieee! yehaa! wpon kecik je kay sudut blog aku tuh.. tp aku sukeee.... weee... sudi2 la kirenye korg follow blog yg xseberape.. hehe... k juz nak mumbling merepek meraban je kat cnie...

kecil n semakin mengecil..

aku timbang berat pg td
alamak... makin tuwun la berat badan...
dah la kecik.. ade org yang jumpe aku die kate aku mkin kecik weyh
xbes la mcm ni...
mcm ne yek nak "gemokkan" badan.. wuwu...^^,
at least dpt la berat badan yg 'agak' ideal untuk aku.. hehe
pe cdgn korg yer???
any suggestion x??

cuti dah nak habes!

OMG OMG OMG!!

cuti yang selama 2 minggu lebeh ni dah nak habes a.. betapa xbes nye nak kena balik puncak alam balik untuk belaja.. adui... dngn test n kuiz yg aku terpakse hadapi.. n hanya ade 4 mggu saje lagi nk habeskan sylibus... huh?? 4 minggu?? ulang suare yer.. juz 4 weeks left for me to study n do the assignment and wat so ever???? lepas tu....final exam?? huh... cmpur dgn stady week adela dlm 5 weeks gitu.. ala.... mane bersedia lagi nk hadapi final exam.. walhal exam semakin dekat.. subjek yg sgt aku takot skrg nie.. n masih terabe2 nak stdy ada lah PNS.. biostat pun leh tahan.. aku nie dah la mmg lemah lam kire2.. add math dulu pon takat paras idung jer result spm.. tp xde la buruk sgt..at least credit gitu.. wuwu~ ape nie.. esemen bertimbun2 atas kepale ni.. (tp dlm esemen berlambak tu pon aku boleh lagi update blog..) =) hehe.. hebat jugak aku nih.. heish! pe merepek nie! haahah..otak dah xbetol sudahhhh... hurm.. esemen yg berlambak tu skrg in progress.. dlm 70% dah siap.. YA ALLAH, berikan aku kekuatan dlm menghadapi sgala rintangan dan cbran menjdi seorg pelajar.. ameen..

Friday, September 17, 2010

M Rajoli dijemput menghadap Ilahi..

Utusan Malaysia Online - Terkini

sama2 la kita menghadiahkan al fatihah kepada allahyarham m rajoli.. semoga ruh nya tenang di sana.. amin..

Tuesday, September 14, 2010

memori penang 2~



hah! ni aku dah upload gambr2 aku n fmily g penang malam tu.. =)


aku n kak lang.. anak buahku.. hehe.. after makan kitorg jenjalan plak.. =)



mee udang penang.. udang die mak ai..besooor2..



air nyioq! hehe... sedap2.. tu muke macm tu.. hehe


ni gmbar dorg ramai2.. =) anak2 buahku serta ibuku..


before ke padang kota lama, naik feri dulu.. bes..

Monday, September 13, 2010

pening

rupe2nye skrg dah minggu ke10 la...
aku rase aku xstudy ape pon lagi nie...
otak aku cam kosong.. tade input pon.. hadoiyai.. dah la raye2 ne assgnment berlmbak2.. menimbun2..tak taw la nak mule buat yg mane satu.. dh byk sgt....
erm..time degree nie mmg mencabar btolla.. xserupa time diploma dulu..
aku kena berubah! tp..azam nk berubah tu sejak sem 1 lagi.. hehe..still xterbuat.. huhu.. mase dah makin suntuk.. blik raye nie dh mggu ke 11.. dah nak final exam pon!! tidakkk.... byk benda lagi nk buat.. tp mase asek xmencukupi nk langsaikan semua tugas2 tu.. kenape ye?? aku xrase la aku ni malas sgt.. sbb asek main fb je ker?? ish.. xkan kena close akaun fb baru nak berubah?? agaga... xboleh2..xboleh mcm tu.. aku kena motivate motivate motivate diri aku lagi... supaya aku rajin gile2222 nak study macam time diploma dulu! tia tia tia!! berubahlah ANDA!

p/s; tia ko kena buat COMEBACK!! jgn malas2 nak study!

memori penang~

raya kali ni agak bermakna.. aku dapat mengimbas kembali kenangan naik feri mase aku study kat penang dulu.. wpon xdela seseronok mane,tp menikmati keindahan malam bumi penang di atas feri mmg bes.. ngehehe.. dulu masa selalu boleh naik feri aku xdela nikmati sgt.. siap tido2 naik feri.. yela dah salu sgt naik... then bile dh jauh dri penang bru tringt kenangan2 kat penang.. tmpt2 aku penah pgi ngn kawan2 ku...ngn "si dia"... hehe... td aku p padang kota lama jer.. pi pekena mee udang kt situ.. udang die besor2 weyh.. sedap la jugak.. hehe.. makan kerang rebus lgi, charkoteow lgi.. erm,..pasembur lagi.. macam2 la.. mmg penang ni org gelar syurga makanan pown.. yg seronok nye tdi..aku asek dok amik gambar jer.. takpela nnt aku akan masukkan jugak gambar2 aku kt pdg kota tdik.. buat tatapan sumer.. (sape yg nk menatap pown tataw lerr...) hehe..=)

Friday, September 10, 2010

selamat hari raye~ 2010~

alhamdulillah~genap sebulan kite berpuasa untuk tahun 2010.. sedih mengenangkan ramadhan yg tlah berlalu pergi.. didoakan semoga kita dpt berjumpa n bersua lagi akan ramadhan thun depan.. amiin.. dan dgn berlalunya ramadhan,syawal pula yg menjelma.. syukur,hri ni aku dan fmly dpt menyempurnakan solat sunat aidilfitri di masjid kg ku pagi td... =)

stlah balik dr masjid,bermula la agenda ziarah-menziarahi sedare mare di kg nie.. hehe.. mule2 g umah acik man,wah pekena mee bandung dah kt ctu..ngn ketupat rendang nye..sedappp....! pastu g umah acu yang,makan ketupat ag... gi umah toklong plak.. haha! dari satu umah ke satu umah..makan kuih,ketupat..ketupat..kuih... haha...sampai senak perut..pulak tu...gi umah org asik nak mengqada' hajat jer.. haha...xsenonoh betolla.. bukan aku la...tpi abg aku... =P ngehehe...

bes la jugak sekali sekala ziarah org2 lame nie..hee.. kalo x,xkenal sedare mare... raye pon setahun sekali jer..ini la masenye nk lawat2 org2 veteran...mane tahu xsempat nak jumpe lagi..
( semuanya di tgn allah swt) so,kite yg mude2 balik pon jarang2 nie ziarah la mereka nie.. =) hehe...n ini la pon tujuannya aku balik raya pon...

ok la..kawan2 sumer..aku nak wish SELAMAT HARI RAYA MZB! bersama2 kita meriahkan aidilfitri kali nie..=)

Tuesday, August 24, 2010

kuat kan aku,ya allah...

alhamdulillah,dah 2 minggu kita berpuasa..alhamdulillah aku masih kuat untuk berpuasa.. syukur pada mu ya tuhan ku.. engkau membri kekuatan kepada hamba mu ini untuk berpuasa... dan sbgai pelajar byk cabaran yg terpksa diharungi.. ya allah,aku memohon padamu agar engkau menguatkan iman ku agar aku mampu melaksanakan ibadah puasa ini dngn lancar nya ya allah..


Wednesday, August 11, 2010

1st day ramadhan...

ape kabar sume?? hope sihat... alhamdulillah... arini dpt jugak kite berpuasa.. same2 la kite menunaikan ibadah puasa dgn penuh keimanan dan tawadhu'... insya allah,puasa kite akan dinilai allah swt.. menunaikan ibadah puasa ramadhan menguji segala kekuatan diri kita serta keimanan dan ibadah ini juga bertujuan meningkatkan ketaqwaan kita kepda allah swt...

insya allah, sy berharap sy dan rakan2 dapat menunaikan ibaadah ini dgn pnuh keikhlasan... dan diharap ibadah2 lain turut bertambah seiring dengan puasa di bulan yg penuh barokah ini... =)

Thursday, August 5, 2010

lame nye

salam..sume... kawan2 blogging..=) andai ade yg sudi melihat2 blog sy nie alhamdulillah... sy sendiri pon xsempt nk post current activity sy kat dlm blog neh... huhu... dah hampir 3mggu xbukak blog.. erm...tak pon 3mggu lebih dah... xkire plak hari... n spjg xbukak blog nie.. macam2 perkara yg tlah berlaku..
ok la...sy juz nk update ape yg sy buat sepjg ketiadaan n ketidak munculan sy kt blog nie... huhu

erm...sy agak bz jgk ngn gamelan.. aritu.. sy pegi trgganu tuk 4 hari.. dari 22-25 hb 7...aku g festival gamelan sedunia, n juga festival gamelan ipta-makum di udm... sgt best.. n terasa nak ulang balik kenngn tu sume... mmg sgt happening..!!

pastu mggu lepas..bz plak pasal nk g festival gamelan malaysia kt ukm.. huhu... pktis xbyk mane pon..tp alhamdulillah... main ok,wpon ade salah silap sikit2.. n yg bes... happening je kat sane.. hehee... seronok upe nye dpt bjumpe budak2 u lain... =) dpt pengalamn... dpt berjalan2... hehe

esok lak?? de anugerah dekan.. so aku n kawan2 aku kena main lagi? main taram je... dh malas nak pktis pown... huhu.. hope main ok... ala event biase2 jer... mampos la.. haha

ok la...dah malas nk taip lagi...chow dulu... jumpe lagi lain kali............

Monday, July 19, 2010

nihon-go

aku sgt seronok hari nie..belajar nihon-go satu perkara y sgt menyeronokkan... hehe... mmg sgt minat dgn bahase jepon nie.. td kitorg belaja hafal number.. mmg sgt bes.. bile sensei tnye num ape tambah num ape dlm jepon masing2 melongo...sbb nye susah nak kena convert number2 tu dlm nihon-go.. hhehhe... mmg sgt lembap n terkial2 kitorg jwb soklan sensei tdik... bile sensei tnye mmg semangat giler kitorg try nk jawab..hehe... rse sgt bes n xtension2 pon mcm kelas2 yg lain...
yg penting smngt nk belaja nihon-go nie mmg tgh high sekarang.. hehe... aku berharap aku dpt menguasai nihon-go nie dgn berjaye nye..hehe.. mmg aku minat pon...=)

jap ek... kawan2..ni la susunan number dlm nihon-go

0 - zero
1 - ichi
2 - ni
3- san
4 - yon
5 - go
6 - roku
7 - nana
8 - hachi
9 - kyu
10- ju

Friday, July 16, 2010

x sabar......

tadi aku paktis gamelan ngn kawan2 yg lain...rase xsabar lak nk g tganu mggu depan nnt.. aish aku kena paktis lagi nie.. dh la xbape cekap lagi maen lagu medley3 n 4.. adui.. aku harap aku boleh la men nnt kat tganu nnt... huhu..

Tuesday, July 13, 2010

baru terasa nak post~

salam sume kawan2... hehe.. aku baru terasa nk mengepost sesuatu kat blog aku nie.. dah 4,5 hari jgk aku xbukak blog aku nie.. malas?? mmg malas pon.. tp aku bru nk jdik rjin hari ni.. nk letak entry la hari ni.. hehe.. nak update abt maself dlm 4,5 hari aku xbukak blog nie.. byk jgk aktiviti aku buat.. ngehehe...

ari kames aritu aku sengaje g cabut gg..haha... aku g pk uitm s.alam nk cbt gg kat sane la.. nek bus kol 1.30 ptg mcm tu smpy hampir2 pukul 3 then bf aku amek bwk g sane.. berdebar2 jgk ar rase sbb dah lame aku xcabut gg.. gg geraham plk tu.. dh reput... haha.. ya allah... xpandai jage gg btool aku nie.. hehe.. smpi2 je dftar n tggu giliran aku di panggil..

masuk je bilik, aku pon bgtaw doc yg aku nak cabt gg.. huu..dah rase nervous dah nie.. bilik sejuk,menggigil2 aku kat dlm tu... hua.. asal aku bt keputusan begini?? huhu..tp alang2 dh smpai,baik aku cabut jer.. kuat kan smgt tu sikit.. naseb doc n nurse die lembut2 je.. xkasa2 main ngn mulut aku.. haha.. tp pengalaman yg xbleh blah bile doc nak inject bius kat dlm gusi aku.. aku nampak dr ekor mata aku yg jarum tu pjg je macam nak menjolok mulut aku... seryes takott!!! huuuu.... doc tu pon inject,terase ngilu2 sikit, tggu kebas dulu, bru die proses gigi aku...
selepas beberapa minit... bru la habes gigi geraham aku doc tu cabut, aku pon disuruh mgigit kapas agar darah berhnti... hehe... sakitnye xsgt,sbb ubt bius xhabes lagi.. rase mulut aku kembang semacam jer weyh... haha....
pastu,aku teman bf aku g makan, aku pon xctlly xmakan apa2 b4 dtg cabut gg tu.. lapar nye.. tp aku xleh makan, aku rase aku mcm menelan darah jer.. aku dah jdik drakula!! haha.. tp seryes.. aku geli..... huuuu...wek3...

pas makan?? kitorg g jj bukit raje.. haha.. boleh layan toy story3 plak.. dlm dok sakit2 tu aku boleh tgk wyg plak kan.. haha.. mmg giler.. sempat jgk grab novel hlovate ngn arisa eriza.. hehe... bajet macam nak bace la kan.. haha.. lect notes pon xterbace2.. hehe.. =p aku pon beli la bubur ayam mcd pastu bawak lik umah.. kes nye smpi ke malam aku xmakan2 lagi.. balik umah habeskan bubur ayam tu dgn perasaan yg cukup terseksa sbb susah nak telan!! hehe

ni skrg dah makin baik.. harap2 xde dah gg yg kena cabut lagi... hahaa..

Wednesday, July 7, 2010

lega...

arini lega dapt lepas gian main gamelan ngn kak day,kak ika n kawan2 yg lain.. rase feel main gamelan tu lg.. bile ketok je then main lagu rase semangat n hilang tension skejap.. bes nyer.. aku mmg dah jatuh cinta ngn gamelan nie.. seronok sgt dpt main balik.. n yg paling best brg2 gamelan tu hak fkulti farmasi... hehe.. boleh la ketok puas2 nnt.. kasi lenjan la.. hehe.. besnye!!!!!! puas dpt lepas gian td....

p/s: nk g tgganu pasni..iA..

Sunday, July 4, 2010

heppy kah???

salam..selamat pg kawan2 sume... sori la semlam xsempat nk on9 balik dr s.alm tu.. sebb penat la... huhu...semalam tggu kawan aku amek pon dah pukul 5 baru smpai... kitorg makan2 lu kat umah aku,then baru kitorang gerak ke PUNCAK ALAM...

haha...amek ko nak sgt ko balik puncak alm kan... <--- hatiku brkata sedemikian... ngeh3.. mane tak nye dok umah dok memerap je.. huhu...tp kan aku rase p.a dah xbes la sem nie... dah la aku ni dok uma sewa..dah tu sem nie ramai lak tu yg kena kickout dr kolej,merempat la dorg kat p.a nie... msti sah3 ramai la kan yg dok umah sewa... aku yg dah penah merasa keamanan sebentar n sementara dok umah sewa nie merasa tergugat sedikit keamanan ituh..

yg xbes nye adalah pasal makan la...dah xde dah pot makan yg best2 nnt... dah ramai n berambak sgt student kt p.alam nie... huhuhuhu...... tp...apekan daya.. terpakse la diteruskan jua..

ni pepagi aku xmand ngn busuk2 aku dah online.. haha... nk jadik blogger tegar?? haha... tp xleh kalahkan BA la... huhu... aku try la updatekan satu hari satu entry... ngeh3... i will try..

huhu... arini klas pg lorh... malas gile nak bgun.. tp terpakse jgk bgun n solat subuh td.. n sempat lagi otak aku nie mnyuruh nk on9 update log.. kah3.. tp aku malas gile nk g klas pg nie.. juz aku nak gi sebb aku nk tgk keadaan itm p.a dah jadik cmne. aku dh bygkan yg dah crowded sgt... haha... faculty aku msti dah penoh ssgt dgn manusia kan.. hehe... k la weyh! aku chiow dulu... nak g mandi n siap2 g kelassss.... da....

p/s : tggu aku blik dr klas....mst lagi byk aku nk citer..

Saturday, July 3, 2010

balik?

hehe..brg2 dh siap kemas pon..juz tgh tggu kak sal dtg amek.. ngeheh.. ni aku nk layan cite tokyo dogs la.. punye la lame amek cite ni xlayan2 lagi pon..hehe..malas satu..

ok la..saje nk memenuhkan entry.. aku xde pe bende nak tulis pon xctlly.. ok a!! ayan cnblue n tokyo dogs dulu......

anjakan paradigma..































ehem2..bunyik macam nak beranjak ke mane je kan aku nie... hehe... anjakan paradigma aku adelah aku dah tmbh satu lagi koleksi artis-artis korea yg aku minat.. org mesti pelik kan.. dorg ckp apela dgr lagu korea,tgk citer korea..cube la korg layan dulu,then baru korg judge.. haha.. tp aku mmg fanatik gile ngn korea.. n yg terbaru ni aku minat CNBLUE..
xsampai pon sehari lagi tgk video2 klip dorg... tp aku rase nyanyian dorg mmg best.. aku suke artis2 korea 1st thing 1st mmg la disebabkan kehandsoman mereka ituh.. hehe.. n lagi,dorg nie versatile.. vocalis kump CNBLUE ni pon berlakon dlm citer your beautiful... hehe.. cite tu kan tip top skarang nie.. wpon dah lame.. bkan ckp ape la.. dorg nie mmg pandai n talented! tu sbb aku layan cite n lagu2 korea.. hehe... skrg nie mmg aku nak tambh koleksi minat aku pade artis2 korea.. heeeee..... xsalah kan?? mmg aku minat sesangatttt dah ngn korean nie.. DBSK n SUJU... mmg aku sgt layan la lagu2 dorg.. hehe.. lantak la org lain ckp ape.. jnj aku suker.. haha.. aku mmg nak layan lagu2 CNBLUE... n try search lg pasal dorang!!!ni la yang aku dapat wat mase skrg~ name2 ahli dlm group nie!! hehe:

Lee Jong Hyun, Jung Yong Hwa, Kang Min Hyuk dan Lee Jung Shin


Friday, July 2, 2010

xsampai sehari

























esok dah balik p.a.. hehe... dpt jumpe kawan2 lagi! yeay2... =)
mari kita berjimba! hoho.........! sengal dah otak aku nie...............


hurm...=(

kite baru je ingt nk jumpe awak esok.. tetibe awak ade keje pulak... kite dh lame xjumpe awak.. nk kuar dgn awak..kejap pon jadik la... huhu.. esok awak kena keje.. huhu.. sedih kite tau..awak bt cmni.. dh 2 bulan tk jmpe awak... =( awak xingt kite ke.. huuuuuuuuuuu......... cedeynye kite,wak...
nnt kalo jumpe kite nk pukul2 awak... bia awak taw kite tgh sedeh xdpt jumpe awak.. sengaje awak tanak jumpe kiter.. hu.. awak pon nak keje jgn la mggu nie.. kan kite same2 dh jnj.. awak nie... suke taw wat saye cmnie.. nk seksa sye la tuh....

(abg..........nk jumpeee) (T_T)

open your eyes~

Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..

Thursday, July 1, 2010

novel~

singgah kelab peminat novel td kt fb... dah berlambak novel2 yg bru.. ingt nk grab la dua tiga..

erm..tp nak try layan novel hlovate la pasni... hehe.. novel die mmg slumber n ayat pon bes gile...

mmg islamic btoll... aritu dah bace 5thun 5 bulan.. mmg bes sgt.. ayat santai.. tak bayk tekanan la

tym bace..keh3... lagi satu.. aku suke hlovate sbb care die susun ayat n kronologi citer,.. plot die

mmg bes.. nt nak dptkan lagi novel die... hehe... =)

p/s: nk layan novel2 santai dr hlovate lagi!! zaaaassssss!!!!!

penyakit apakah??


asal aku susah berenggang ngn laptop ku jua???

penyakit apakah ini??? haha...

makan ingat blog.. tido pk blog.. mandi nak tulis ape kat blog?? haha..

penyakit apakaah??? giloorr!!

pedih mata dah nie... keh3

2 hari lagi..


aku skrg tgh counting the days nk balik umah sewa.. dah tak sabar nak balik...bukan ape... hehe..nk jumpe kawan2 je pon...tu yg excited..cuti lame2 sgt pon wtpe kan..xde pekdah pon dok umah memerap lame2..dok ngn kwn2 at least boleh sharing2 citer..mcm2 la.. lagi happening..

tp...nk kena pening kepale dgn study la nmpaknye sem nie.. sem ni saje dah 10 subjek..huhu... yg masuk final 8 subjek.. hehe..caiyok2!! sem ni kena buat yg lebih baik dr sem2 lepas.. =) hehe..

nk packing barang??? mals lagi la... esok luse br nk balik.. so pagi ahad tu je la aku mengial2 kan diri nk kemas sume brg2 aku.. hehe.. macam nak bwk sume buku2 yg aku tggl kat umah akak aku nie.. boleh bace nnt bile aku boring2 nnt kat p.alam.. hehe..tp rjin ke aku ek??
pape pon bawak je le.... hehe..

cepat2 la habes hari nie.. nak balik puncak.. ngeh3... rindu plak ngn org kat sane.. da ade member2 yg da balik puncak alam.. giler cepat.. tggu je la korg kemunculan aku di sana nnt! kite kasi havoc lagi puncak alam itu!!!


saje2~



gambaq ni pemandangan petang kat uitm puncak alam.. lokasi: kolej
rafflesia 2



view dr toilet FF4... nampak kolej rafflesia tu... hehe






budak ni aku saja nyelit... aku jumpak time tggu komuter... hehe...
comel kan?



pemandangan waktu senja... captured masa dalam keta..... beautiful
(subhanallah)

Wednesday, June 30, 2010

puase~

arini dah 18rejab.. tringin nak puase lagi.. pose yg kena ganti pon xhabes lgi.. elok la tu..arini kames..dpt skli ngn pahala sunat..insya allah esok pon nak pose jgk la.. harap2 macam tu la.. habes hr ni ade lagi 2 hr pose yg berbaki perlu diganti.. hehe... kena gnti cepat2.. dh nak masuk sya'ban nnt ramadhan plak.. insya allah sempat diganti... kwn2 yg xgnti pose tu lg..gnti yer. hehe... =)

july is coming~

esok dh 1 july.. tepat 12.00pg kite dah habeskan stgh thun 2010 nie.. anda sume ade azam yg tak terlangsai lagi?? sy de banyaaakkkk.....lagi.. alamak.. aritu awal2 thun azam macam2.. nk wat tu.. nak wat nie.. ni dah stgh thun pon..esok dah july.. azam tak tercapai pon.. huhu.. yg penting,sy kena berusaha ke arah mencapai azam2 saya tu.. sy nk memperbaiki pointer sy terutamanya, n sy akan bergiat dlm gamelan lagi.. sy akan beat diri sy untuk buat yg terbaik sem 3 nnt.. sy akan try bt yg terbaik,, sy doakan kwn2 sume tercapai la azam anda semua yer.. =) sy harap sy akan lebih rajin dalam study, sy akan kurangkan tgk movie korea.. (kalo la bleh) hehe... tp ill try my best.. ok la kwn2.. selamat malam...berehat la yer.. nnt kite jumpe lagi.. hehe

kl=jam!

td aku teman kak lang g um.. mase tu pkul 1ptg.. ya allah jalan kl ni xpenah lngang...kt federal tu mmg jam je le... tu tghari tu..tataw la kalo ptg... lagi le jam... adeh... aku nnt dah keje xnak la aku mengharungi jam macm tu tiap2 hari... penat+letih...huh.... dah penat keje.penat ngn jam lagi... jalan nak besarkan dah susah... cm tula... nk wt cmne lagi... mmg kl sinonim dgn jam! xkire mase.... haha...dgn perangai drebar yg xsabar lagi.... huhu..... persamaan nye.. kl=jam!

Tuesday, June 29, 2010

selsema?

alahai..idung ni asik bersin je dr tdik... pagi td bgun dh la rase kering anak tekak nie.. hu... rase pedih jer.. naseb xpuasa..kalo x,nak pose jgk..tp xleh la..mmg malas rase nye.. dgn keadaan yg rase nk dmm je arini.. aku pon pelik.. sbb semalam aku ok jer.. xde pon rase skit tekak... biase la,dah skit tekak,hidung pon bersin2 ni dah rase nk selsema dah nie.. ak plg pantang selsema la.. susah tol nak baik... huhu... dh telan sebijik panadol ptg td.. harap2 baik...xpanas dah badan aku... sbb aku rase ptg td panas je badan aku.... huhu... aku akan try minum air byk2.. huhu... harap2 hlang la selsema nie...n sakit anak tekak aku tuh... =)

Doa Qunut Serta Bacaannya

jom kawan2 klik link nie.. =) mari kite same2 beramal ye... slame ni kte tataw pon makna nye..so skarang bila dh taw..marilah kite beramal ye..pelan2... =)



Doa Qunut Serta Bacaannya

Monday, June 28, 2010

kuliah maghrib


salam kawan2...=) hehe..ade sikit yg nak dikongsi arini...

semalam sy g kuliah mghrib kt surau taman bukit saga,sek26.. ade kuliah yg disampaikan oleh ustaz badrul amin... ustaz yg sgt disegani.. beliau ade membuat cd zikir2 munajat.. =) insya allah,kalo de rezki marila kite same2 dptkan cd tersebut..

pengisian kuliah smlm,adalah mengenai isra' mi'raj.. isra'mi'raj ni berlaku pada 27rejab,bulan allah yg mulia... insyaallah kawan2,perbaykkan la amal ibadat kita agar dikurniakan phala,n dlimpahkan rezki n rahmat dr Nya.. amiin... dpt la jgk pengisian yg bermakna dr ustaz semalm..dah lama aku xdengar kuliah nie.. isk...asek wt benda lagha jer.. huhu... tp alhamdulillah..smlm aku dgr kuliah tu xngntk plak..n pengisiannya cukup bagus..=)

aku nk share sikit..semalm ustaz tu citer yg pasal isra' mi'raj nie peristiwa yg menguji keimanan kita sbgai umat islam... yela.. peristiwa nabi muhammad saw naik ke sidratul muntaha mstila mnjdi pertikaian sumer pihak...xkire la org islam sendiri ataupon bukan islam....kan.. masuk dek akal ke pristiwa tu?? tp ALLAH kan MAHA BESAR.. allah mmpu membuat apa saja... allah juga yng mengizinkan Rasulullah SAW naik ke sidratul muntaha..

apabila rasulullah saw turun ke bumi,dan menceritakan peristiwa isra'mi'raj ini kepada umatnya,ada yg mempertikaikan... abu jahal menuduh rasulullah saw bermain sihir, tetpi saiyidina abu bakr as sidq membenarkan kata2 rasulullah saw tersebut...
peristiwa ini memainkan peranan besar dlm meningkatkan keimanan seseorg... org islam yg percaya akan lebih beriman kepada allah swt,manakala org yang goyah imannya akan terus murtad kerana tdk percaya...

Insyaallah,jika kita menghayati peristiwa agung ini, sy berharap keimanan kita akan bertambah2 lagi, n kita dpt menghayati islam dgn cara yg sebenar... amiinnn..

p/s:terimakasih kpd ustaz badrul amin..=)

Sunday, June 27, 2010

impian...


setiap insan de impian nye... termasuk la saye... saye memasang angan2 n impian yg sgt tggi shingga kan sy nk pergi ke bulan! hehe..

3thun lagi~ sy akan menjadik pharmacist~n akan kahwen~ =)

dlm tempoh 9thun agi..lepas habes laja n keje kat krajaan, sy nak blah dr hosp govment~

sy akan membuka retail pharmacy sendiri...hehe((berangan kuat)) xpon sy akan join venture ngn rakan2 sy membuka kilang membuat n membekalkan ubat~ heheh.....

sy stabil nnt..sy akan menyambung master?? hehe... ((rjin kah aku??)) urm... kalo boleh nak smbung smpy Phd.. (insya allah)

yg pling penting...impian sy nk jage ibu baik2 sebelum ibu menutup mata... sy syg makkk!!



peristiwa pg~

arini aku balik dr jb ke s.alam... ((selamat tggl jay bee!!))

pg2 aku dah siap nk balik... kol 6pg dh bgun...solat sumer.. mandi..n siap2.. kol 8.10 cm tu dh betolak dr umah akak aku... hehe...

abg ipar aku bawak kete gaye mak inang wat keje...slow jer... haha...pelan2,penoh hati2... cewaah! dgn ditambah hujan plak tu.. hehe..lagi jdik cm dayang la.. haha... aku plak yg lam kete sebok suh die bawak aku nk tgk istana seri plngi (istana sultan johor)... hehe..abg aku pon bwk la aku.. pusing sane pusing sini...dpt tgk ckit je... malam smlam g pasar karat ngn anak2 buah aku abg aku... dpt sambar 1 beg.. 20rgt..murah jer... he...duit org..aku ckp la murah!

erm...smbung2 balik... hhehe... xdelah...dh hmpir smpi larkin sentral pon kitorg nie... tetibe si didi(anak buah aku) col... ((mak tok tetinggal barang!!))...
haha..... ape lagi...kitorg dgn punggung xpanas nie... pon melatah...hah?? tggl?? hehe... naseb baik umah ngn larkin dkt jer.... ((nak jdik hal la beg mak aku tu tetinggal...)) then..abg ipar aku pon bwk kete mcm lipas kudung... speed gile babeng..
habis sume kete nak dipotong nye.... alhamdulillah...speed dlm 15 min dh smpai umah akak aku balik.. gerak sampai larkin 9 tepat... huhu legaaa...... =)

tu la kan... kite dah siap2 kan barang2 kite sume.. dh clear...konon2 nye.. tgk2 benda ade jgk yg tertingl... kuasa allah la tu sumer... kun fayakun.... semua nye terjadi ats kehendk allah swt...

subhanallah..walhamdulillah..walailahaillallahuwallahuakbar! =) ((zikir2 ye..tngkan hati...))

Friday, June 25, 2010

rindu

jam dah 12.10malam.... masih lg tercangok dpn lptop nie..... tgh lyan lagu chinese??ke korea?? but the melody is soo nice.. so soothing... tibe2 otak aku diterjah rase rindu... rindu pade siape?? tah..aku rase mcm nk nangis plak... (T_T) rindu pade insan yg tersayang... (bf aku) rindu pade abah aku? erm.. aku ni cpt emosi la.. salu ingt pade kawan2 aku tym skola pon aku akan nangis...
dulu,mase kt mmy, skola agama, aku de sorg kwn yg baek sangaat.. nama die FATHIYAH ABDULLAH...
agak pelik sikit perkenalan aku n die..

( di satu petang dlm toilet,nak amek wuduk....)

aku: eh..awak ni asyik pakai serkop(anak tudung) je ek??..bukak la.. kami suma xpenah tgk rambut awak..

die: eh..saya tak mau la awak...

aku:ala..pompuan...apa nak malu..

die: awak... (gaye die dah marah aku dah..)

aku:awak...sy mintak maaf.....(dgn muke bersalah....huhu)

(padan muke xpaham bahasa) kan dah kena....
die marah aku..tp aku xingt la bape hari..
hehe... yg pasti....saat perkenalan kitorg mmg sgt pelik..n aku xkan lupe smpai skarang... dah 10 thun kitorg kenal..sjak f1..

ya la...g mana2 pon ngn die... kitorg kan skola asrama... msti la rapat gile ngn kawan.. mane2 pegi ngn kwn2.. bes nye,hidup aku dikelilingi kawan yg rmy.. sjak skola smpaila ke univrsiti..

tp...xkurg jgk kawan yg crik pasal ngn kite.. yela..bumi mane xditimpa hujan...sdgkan lidah lagi tergigit.. persahabatan yg mcm isi ngn kuku pon leh terlerai..huhu.. xpela..aku redha ngn ujian tuhan... aku berdoa..smoga kawan aku tu dibuke kan pintu hti nye satu hari nnt.

tp..shabat ku,FATHIYAH... awak senantiasa di hati saya.... wpon kite jrg bersua..dan sy kira,lebih kurang 4 thn lebih xjumpe.. jumpe hnya la di alam maya.. tp... AWAK la shabt sejati saya... =)

i love u sooo much,kawan...sahabt...teman....FATHIYAH...

Thursday, June 24, 2010

suke2.. \(^^,)/

ari kames smlm xbuat ape2... anak buah g skolah.. tggl ipan je ngamuk2 kt umah...
abg mie aku da jnj nk bwk gi plaza angsana... ptg kot.. kate nk cri baju raye... hehe..
aku ni ngekor je...dok umah pon boring..ta buat pape..

selesai sumer urusan kt umah,smbil tggu2 abg mie balik,nk g angsana... hehe..
nk crik baju kurung ingtnye.. ptg kol 4 cm tu bertolak dr umah,..
aku g ngn kak cik,mak,abg n akak n muiz... smpai solat asar dulu..
(dlm hati,biase2 je plaza angsana ni..) byk butik jgk la.. xsibuk sgt... ade la yg dtg beli belah jgak..
mcm ramai yg beli baju..almaklumla dh nk pose n tak lame lagi nk raye... hee..=p

dh asar,kitorg pon gi la kedai crik bju..tgk2 kain.. mule2 masuk GULATI'S silk house... mangai... kain beratus2 satu meter.. xmau aku der pakai mahal2 sgt...huhu... then kitorg pn jelajah kt ats..
masuk uo supermaket... aku g kt bhgian bju kurung yg dah siap.. aku pk better bli yg dah siap.. abg mi aku trjmpe satu bjumpe ngn satu baju kurung yang agak cntik..wrne ungu,hitam koko jalur2... ((aku sgt suke)) tgk size pon s.. aku trus try... SGT SEPADAN! aku mmg nk bju tu..hehe... then abg mi pon belikan..sukeeee sgt! hehe thanx!

p/s: nk duit plak?? hehe

Tuesday, June 22, 2010

hari baru..hari rabu~

assalamualaikum rakan2..kawan2... yg sentiasa dalam rahmat Allah SWT..
semoga anda sentiasa di bawah naungannya.. diberkati n dirahmati kehidupan kita..
hari ni tia nak berkongsi satu perkara... =)

semoga apa yg dikongsi dpt mendatangkan manfaat kepada kita sbg hambaNya..
tia nk kongsi kelebihan hari ni,hari RABU...

ape die yer?? hehe... mari2..kite selongkar!! ni pon sy jumpe kat link.. http://permai1.tripod.com/hari1.html trime kasih ye... sy harap ilmu ini xkan hilang~

jom!

Hari Rabu

1. Allah meneggelamkan Qarun bersama keluarga dan harta kekayaanya ke dalam perut bumi.
2. Allah menghancurkan Firaun beserta semua pengikut2nya (kat laut tuh)..
3. Allah menghancurkan raja Namruz bin Kan'an dengan memasukkan serangga ke dalam telinganya.
4. Allah menghancurkan kaum nabi Saleh a.s
5. Allah menghancurkan kaum nabi Hud a.s dengan hembusan angin yang kuat..

Monday, June 21, 2010

nak cepat habes cuti~

ya allah..xsabar lak nak balk p.alam

hehe...nk jumpe kawan2...

sembang2 pasal macamne habeskan cuti...

hehe....

yg penting..nak naikkan pointer y mcm snget dah nie..

kuatkan lah semgat aku tuk mngharungi next sem,ya allah..

amiin~

Wednesday, June 16, 2010

puisi untukmu kekasih~

kekasih~

cintaku padamu bak lautan tak bertepi~

sayangku padamu bak awan yg menggebu~

kasihku padamu bak sungai yg xhenti mengalir~

deras arus masa menongkah kita~

meninggalkan kenangan di setiap penjuru kalbuku~

tawamu, rajukmu, dan senyummu menghiasi segenap ruang mataku~

betapa aku rindu semua kenangan-kenangan itu~

rinduku padamu kasih tiada sempadan~

aku terkenang kembali saat-saat pertemuan kita~

kala dua hati dipertautkan menjadi satu~

kala lidah menjadi kelu~

di saat kau dan aku bertembung mata~

dari mata jatuh ke hati, berdebar-debar rasa di dada..~

oh kasih!

kau ibarat cahaya hidupku~

menyinari seluruh jiwa dan ragaku~

sungguh, aku menyintai KAMU sampai mati!~






Tuesday, June 15, 2010

wajah2 kehidupan ku!!!!! aku syg korg!!!

ni aku n kawan2 aku mase maen futsal piala dekan aritu





ni has,aku(tgh) n jumie!! kami yg happening


ni aku yg hepy tym lecturer ta masuk klas!!! haha(sem1)





malaslarh!

aku rase sgt malas nk wt apa2 pon hari nie..

dok umah jer...

nk jalan xde transpot..

xlarat pon satu hal.....

malas nyer..............

tuhan.....tarik la prasaan malas ni...

agar aku mnjadi rjin...

Monday, June 14, 2010

umah akak??

aku br smpy dr kg... aku skang kt johor niey..

bes tu bes dtg sini.. tp tibe2 anak buah aku farah n didi xde plak... sorg nk bt folio hape tah,,, sorg lagi g btu pahat le plak ngn mak tok die... heh....

hampeh tol korg nie... uhuhu....

erm...aku ni sje nk masukkan entry mcm nie...

aku rase umah akak aku nie dh cukup cntik dah..tp td aku geram jgk..

nak basuh baju..plag xsmpay la.. kena alih2 mesin basuh la..

eish.. dok umah senirik senang... ni umah akak...

hu... benci toll.... pastu.. nk sidai bju plak... penyepit mane tah org tue ni letak...aku pon xpaham la layout umah die...

mak aku pon da bising2... kat ne la akak aku ni smpan brg2 umah die..

((mangkuk mane?? pggan mane??)) tu la mak aku tnye kat abg ipar aku... hhuuh...

adeh... akak oi... b4 pg koje tu ko bgtaw la dulu adik kesayangan mu ini di mane letak tempat nye pggn mangkuk, letak nye sabun basuh baju, letak nye brg2 ko tu kaaak..... huuuu


ti aku dah ade umah....aku nak label kan sume brg2 umah aku... ha! macam dalam laboratory tu... hahah, bru le mak aku ke sape2 ke dtg umah aku xtercarik2.... kah3...

aku nk try kaedah ni satu hari nnt~

Sunday, June 13, 2010

johor~ im kaming!

heheheh~

sy sgt heppy esok dah nak gi johor!! =)

dok sane nnt boleh x kalo sy nak pau akak n abg sy~

sy nak mintak baju raye...((mmndangkan ry pon dah nk dkat niey, ngn duit rayer jugak!! ))

ahaha! sy nk enjoy je nnt kat sane!!

heheheh....... jahat kan saye...

Saturday, June 12, 2010

kenduri~



cuti2 ni mule la kt kg aku nie penuh ngn kendurik... n mak aku pon xterkecuali dijemput oleh org2 yg nak buat kenduri... hehe... semalam pon de kenduri jgk kat area cnie.. aku n mak aku g jalan kaki jer.. xjauh..dkt jer..(tp berpeluh jgk la sbb panas.. time tgahari..) hehe..

aku ni bukannye ape..pemalas skit nk g kenduri kat kg aku.. org slalu tnye pasal aku..aku katne..wat ape..belaja lgi ke.. xtnye kat aku pon..tnye kat mak aku.. mak aku tu mule la menjawab bukan2 pasal aku..aku xsuke la nk reveal ape2 pon tntg aku..low profile sudey.. haha... malas nk ckp lebeh2..kang org tnye,xtaw payah plak.. huh.. yg bes nye tnye "bile nk kawen?" huhuh... haish..soklan ni yg xleh blah nie.. aku mude lagi larh! xnk aku kawen lgi..skang tgh blajo.. xde mase pk pasal kawen..wpon aku tingin jgk nk kawen..((itukan fitrah manusia,ingin hidup berpasangan)) tp,xsmpi seru ag...nk kwen pon xcukup wit g..xkan nk kopak wit mak aku plak... haha. sbb nk kawen pny pasal..sume org susa sbb aku kannn........

aku mmg la da de calon plhan hati...tp die pon tgh blaja lagi...xpe la..((abg,ti kite kawen taw)) hehe....... xpe...tia leh tggu abg~ hehe..

xdela..org laen plak pelik ngn aku..eyh?? dulu dh habeh blajaq,ni blajaq apa lagi?? ((sukati aku ler...nk blaja brape2 taon pown..... der)) aku punye kos bukan cikai2 nk wt sekejap2... diploma pon dh 3thun..aku keje setahun... pastu aku nk ler smbg degree jgak...nk rase de degree jgk mcm owg lain... hee =) so,smbg dgree pon dah 4 thun taw... xpe..aku xkesah pn owg lain nk ckp pe pon... yg pnting impian aku tercapai.. yeeha!! hehe

yg plg xleh blah... bile org tnye soklan nk kwen ni kt mak aku larh.. ahaha.. mak aku ni kan..jenis yg cpt berdesing tlinge kalo owg kutuk anak die..adeh! aku xamek kesah pon... tp bile mak aku citer,naik bengang jgak aku...hihi..... mulut org mak...dorg boleh ckp sesuke hati jer..mane buleh tutup mcm mulut tempayan tu,mak.... bio le ape org nak kate..yg penting,aku makn xmintk duit korg pown..... haha.. xhengen lah.. ((apesal arh?? org lain suke amek kesah pasal hal kite...? kalo memberi smngt xpe jgk..kdg2 aku dpt kritikan yg pedas2 belake... )) (( xpelah,aku akan buktikan yg satu hari nnt aku akan berjaya jdik peg frmasi!))

eh2..smgt plak aku ni hari nie.. haha... dgn xmand lagi aku trus menulis entry kt blog niey.. ((ptt bucuk~)) pg2 dh kutuk org~ hehe...

watever it is,aku xnk amek pot langsung ngn org lain nak ckp pe pon pasal aku! hehe.... hati pon xsakit... lagi bagus...