Monday, September 27, 2010

....

actually tak taw nak tulis ape..
tp nak juge mencapap ngn tulisan kat blog nie..
sepanjang minggu lepas..
aku n kawan2 bz giler... macam2 kena pikir..
kena praktis untuk gamelan fo open day la..
ade test n kuiz lagi..
ade modul lagi ahad tu (nasib fasi hensem n best!!)
wuwu..
but TODAY!
its all over... hehe..
open day dah habes...
test n kuiz for las week pon dah habes... (untuk mggu ni macam xde)
haha...
modul pon dah habes!!
tp... xsume over lagi..
kena bersedia for the next test lagi.. n the most important is for final exam!!
gambatte kudasai,tia!

Sunday, September 19, 2010

sepetang BerSamA~

petang tdi aku n 2 org kawan ku lg bertolak balik ke puncak alam.. sorg namanya saleha yg aku gelar kak sal.. sorang lagi nama jumiatiwahida..aku pggl jumi jer.. hehe.. dorg satu umah sewa ngn aku.. dorang berdua ni budak n9.. so ptg tdi..kak sal a.k.a DreBar untuk kitorg nie..dtg la amik aku kt umah kakak aku kt sek 26,shah alam,selangor.. ^^,

then,nak dijadikan crite.. kitorg bertiga singgah sebentar di JUSCO bukit raja.. tempat pembuangan duit ituh... agaga~ hehe.. dlm planning aku mmg nak sopping puas2 pilih t-shirt yg xseberapa mahal untuk dibeli... kak sal plak dok sibuk2 pilih2 beg.. macam2 peel bebudak 2 org nie.. besela pompuan.. kalo x memilih n xcerewet komen sane,komen sini, bukan pompuan namenye! haha... aku pon sibuk jugak pilih2 t-shirt n blaus mane yg berkenan di hati!
hurm!!
at least!!
aku dapat 3 helai tshirt...
n 1 blaus...
hehe...melayang jugak la duit.. lagi rm1 nak cukup rm100
untuk keempat2 helai baju tersebut..

aku jugak dapat beli....
CINCIN!!!
hehee... ni cincin mcm cincin tunang wooo... siap de batu2 lagik..
tp... cincin nie..
aku pinjam huhu.. pinjam.... pinjam duit kak sal... ((haha! kecikkan tulisan agar org susa mau baca!))
ada hati nak beli brg tp guna dwit orang! waaa....
ni la sindrom bersopping wey..
agak nye tension sgt sebb esemen byk sgt.. =(

n lagi.. kitorg melaram dgn spek n topi masa kt JUSCO tuh!

jom tgk gmbr2 posing kitorg yang terrrsangatttt la comellll gituuu~

haha! ni kak sal! memang tanpa ragu2 lagi die berposing dgn topi n spek tu kannnnn~


ni jumi pulak... hehe..ala2 malu gitu...
eh! ade tag harga la.. rm8.90..kantoi jumi! waaa....!!!!!!!!


haha.. this is ME!! aku pon posing ngn tag harga yg tergantung tu jugak!
agaga...



tapii... yg boleh aku citerkan kat korg~ arini memang bes! =) =)

Saturday, September 18, 2010

kempen aurat saya maruah saya~




mari kawan2 klik di tag kartun nie.. =) dan sama2 menjayakan kempen ini..
semoga amalan yang sekecil ini dikira oleh allah swt.. ameen



Cn BLuE

haha! aku sudah n telah jatuh chenta dgn Cn Blue! jom tgk show dorg..even yg ni dah lame pon


video

widget baru!!

yeeha! aku dah tambah widget baru kat blog niiieee! yehaa! wpon kecik je kay sudut blog aku tuh.. tp aku sukeee.... weee... sudi2 la kirenye korg follow blog yg xseberape.. hehe... k juz nak mumbling merepek meraban je kat cnie...

kecil n semakin mengecil..

aku timbang berat pg td
alamak... makin tuwun la berat badan...
dah la kecik.. ade org yang jumpe aku die kate aku mkin kecik weyh
xbes la mcm ni...
mcm ne yek nak "gemokkan" badan.. wuwu...^^,
at least dpt la berat badan yg 'agak' ideal untuk aku.. hehe
pe cdgn korg yer???
any suggestion x??

cuti dah nak habes!

OMG OMG OMG!!

cuti yang selama 2 minggu lebeh ni dah nak habes a.. betapa xbes nye nak kena balik puncak alam balik untuk belaja.. adui... dngn test n kuiz yg aku terpakse hadapi.. n hanya ade 4 mggu saje lagi nk habeskan sylibus... huh?? 4 minggu?? ulang suare yer.. juz 4 weeks left for me to study n do the assignment and wat so ever???? lepas tu....final exam?? huh... cmpur dgn stady week adela dlm 5 weeks gitu.. ala.... mane bersedia lagi nk hadapi final exam.. walhal exam semakin dekat.. subjek yg sgt aku takot skrg nie.. n masih terabe2 nak stdy ada lah PNS.. biostat pun leh tahan.. aku nie dah la mmg lemah lam kire2.. add math dulu pon takat paras idung jer result spm.. tp xde la buruk sgt..at least credit gitu.. wuwu~ ape nie.. esemen bertimbun2 atas kepale ni.. (tp dlm esemen berlambak tu pon aku boleh lagi update blog..) =) hehe.. hebat jugak aku nih.. heish! pe merepek nie! haahah..otak dah xbetol sudahhhh... hurm.. esemen yg berlambak tu skrg in progress.. dlm 70% dah siap.. YA ALLAH, berikan aku kekuatan dlm menghadapi sgala rintangan dan cbran menjdi seorg pelajar.. ameen..

Friday, September 17, 2010

M Rajoli dijemput menghadap Ilahi..

Utusan Malaysia Online - Terkini

sama2 la kita menghadiahkan al fatihah kepada allahyarham m rajoli.. semoga ruh nya tenang di sana.. amin..

Tuesday, September 14, 2010

memori penang 2~



hah! ni aku dah upload gambr2 aku n fmily g penang malam tu.. =)


aku n kak lang.. anak buahku.. hehe.. after makan kitorg jenjalan plak.. =)



mee udang penang.. udang die mak ai..besooor2..



air nyioq! hehe... sedap2.. tu muke macm tu.. hehe


ni gmbar dorg ramai2.. =) anak2 buahku serta ibuku..


before ke padang kota lama, naik feri dulu.. bes..

Monday, September 13, 2010

pening

rupe2nye skrg dah minggu ke10 la...
aku rase aku xstudy ape pon lagi nie...
otak aku cam kosong.. tade input pon.. hadoiyai.. dah la raye2 ne assgnment berlmbak2.. menimbun2..tak taw la nak mule buat yg mane satu.. dh byk sgt....
erm..time degree nie mmg mencabar btolla.. xserupa time diploma dulu..
aku kena berubah! tp..azam nk berubah tu sejak sem 1 lagi.. hehe..still xterbuat.. huhu.. mase dah makin suntuk.. blik raye nie dh mggu ke 11.. dah nak final exam pon!! tidakkk.... byk benda lagi nk buat.. tp mase asek xmencukupi nk langsaikan semua tugas2 tu.. kenape ye?? aku xrase la aku ni malas sgt.. sbb asek main fb je ker?? ish.. xkan kena close akaun fb baru nak berubah?? agaga... xboleh2..xboleh mcm tu.. aku kena motivate motivate motivate diri aku lagi... supaya aku rajin gile2222 nak study macam time diploma dulu! tia tia tia!! berubahlah ANDA!

p/s; tia ko kena buat COMEBACK!! jgn malas2 nak study!

memori penang~

raya kali ni agak bermakna.. aku dapat mengimbas kembali kenangan naik feri mase aku study kat penang dulu.. wpon xdela seseronok mane,tp menikmati keindahan malam bumi penang di atas feri mmg bes.. ngehehe.. dulu masa selalu boleh naik feri aku xdela nikmati sgt.. siap tido2 naik feri.. yela dah salu sgt naik... then bile dh jauh dri penang bru tringt kenangan2 kat penang.. tmpt2 aku penah pgi ngn kawan2 ku...ngn "si dia"... hehe... td aku p padang kota lama jer.. pi pekena mee udang kt situ.. udang die besor2 weyh.. sedap la jugak.. hehe.. makan kerang rebus lgi, charkoteow lgi.. erm,..pasembur lagi.. macam2 la.. mmg penang ni org gelar syurga makanan pown.. yg seronok nye tdi..aku asek dok amik gambar jer.. takpela nnt aku akan masukkan jugak gambar2 aku kt pdg kota tdik.. buat tatapan sumer.. (sape yg nk menatap pown tataw lerr...) hehe..=)

Friday, September 10, 2010

selamat hari raye~ 2010~

alhamdulillah~genap sebulan kite berpuasa untuk tahun 2010.. sedih mengenangkan ramadhan yg tlah berlalu pergi.. didoakan semoga kita dpt berjumpa n bersua lagi akan ramadhan thun depan.. amiin.. dan dgn berlalunya ramadhan,syawal pula yg menjelma.. syukur,hri ni aku dan fmly dpt menyempurnakan solat sunat aidilfitri di masjid kg ku pagi td... =)

stlah balik dr masjid,bermula la agenda ziarah-menziarahi sedare mare di kg nie.. hehe.. mule2 g umah acik man,wah pekena mee bandung dah kt ctu..ngn ketupat rendang nye..sedappp....! pastu g umah acu yang,makan ketupat ag... gi umah toklong plak.. haha! dari satu umah ke satu umah..makan kuih,ketupat..ketupat..kuih... haha...sampai senak perut..pulak tu...gi umah org asik nak mengqada' hajat jer.. haha...xsenonoh betolla.. bukan aku la...tpi abg aku... =P ngehehe...

bes la jugak sekali sekala ziarah org2 lame nie..hee.. kalo x,xkenal sedare mare... raye pon setahun sekali jer..ini la masenye nk lawat2 org2 veteran...mane tahu xsempat nak jumpe lagi..
( semuanya di tgn allah swt) so,kite yg mude2 balik pon jarang2 nie ziarah la mereka nie.. =) hehe...n ini la pon tujuannya aku balik raya pon...

ok la..kawan2 sumer..aku nak wish SELAMAT HARI RAYA MZB! bersama2 kita meriahkan aidilfitri kali nie..=)