Wednesday, June 30, 2010

puase~

arini dah 18rejab.. tringin nak puase lagi.. pose yg kena ganti pon xhabes lgi.. elok la tu..arini kames..dpt skli ngn pahala sunat..insya allah esok pon nak pose jgk la.. harap2 macam tu la.. habes hr ni ade lagi 2 hr pose yg berbaki perlu diganti.. hehe... kena gnti cepat2.. dh nak masuk sya'ban nnt ramadhan plak.. insya allah sempat diganti... kwn2 yg xgnti pose tu lg..gnti yer. hehe... =)

july is coming~

esok dh 1 july.. tepat 12.00pg kite dah habeskan stgh thun 2010 nie.. anda sume ade azam yg tak terlangsai lagi?? sy de banyaaakkkk.....lagi.. alamak.. aritu awal2 thun azam macam2.. nk wat tu.. nak wat nie.. ni dah stgh thun pon..esok dah july.. azam tak tercapai pon.. huhu.. yg penting,sy kena berusaha ke arah mencapai azam2 saya tu.. sy nk memperbaiki pointer sy terutamanya, n sy akan bergiat dlm gamelan lagi.. sy akan beat diri sy untuk buat yg terbaik sem 3 nnt.. sy akan try bt yg terbaik,, sy doakan kwn2 sume tercapai la azam anda semua yer.. =) sy harap sy akan lebih rajin dalam study, sy akan kurangkan tgk movie korea.. (kalo la bleh) hehe... tp ill try my best.. ok la kwn2.. selamat malam...berehat la yer.. nnt kite jumpe lagi.. hehe

kl=jam!

td aku teman kak lang g um.. mase tu pkul 1ptg.. ya allah jalan kl ni xpenah lngang...kt federal tu mmg jam je le... tu tghari tu..tataw la kalo ptg... lagi le jam... adeh... aku nnt dah keje xnak la aku mengharungi jam macm tu tiap2 hari... penat+letih...huh.... dah penat keje.penat ngn jam lagi... jalan nak besarkan dah susah... cm tula... nk wt cmne lagi... mmg kl sinonim dgn jam! xkire mase.... haha...dgn perangai drebar yg xsabar lagi.... huhu..... persamaan nye.. kl=jam!

Tuesday, June 29, 2010

selsema?

alahai..idung ni asik bersin je dr tdik... pagi td bgun dh la rase kering anak tekak nie.. hu... rase pedih jer.. naseb xpuasa..kalo x,nak pose jgk..tp xleh la..mmg malas rase nye.. dgn keadaan yg rase nk dmm je arini.. aku pon pelik.. sbb semalam aku ok jer.. xde pon rase skit tekak... biase la,dah skit tekak,hidung pon bersin2 ni dah rase nk selsema dah nie.. ak plg pantang selsema la.. susah tol nak baik... huhu... dh telan sebijik panadol ptg td.. harap2 baik...xpanas dah badan aku... sbb aku rase ptg td panas je badan aku.... huhu... aku akan try minum air byk2.. huhu... harap2 hlang la selsema nie...n sakit anak tekak aku tuh... =)

Doa Qunut Serta Bacaannya

jom kawan2 klik link nie.. =) mari kite same2 beramal ye... slame ni kte tataw pon makna nye..so skarang bila dh taw..marilah kite beramal ye..pelan2... =)



Doa Qunut Serta Bacaannya

Monday, June 28, 2010

kuliah maghrib


salam kawan2...=) hehe..ade sikit yg nak dikongsi arini...

semalam sy g kuliah mghrib kt surau taman bukit saga,sek26.. ade kuliah yg disampaikan oleh ustaz badrul amin... ustaz yg sgt disegani.. beliau ade membuat cd zikir2 munajat.. =) insya allah,kalo de rezki marila kite same2 dptkan cd tersebut..

pengisian kuliah smlm,adalah mengenai isra' mi'raj.. isra'mi'raj ni berlaku pada 27rejab,bulan allah yg mulia... insyaallah kawan2,perbaykkan la amal ibadat kita agar dikurniakan phala,n dlimpahkan rezki n rahmat dr Nya.. amiin... dpt la jgk pengisian yg bermakna dr ustaz semalm..dah lama aku xdengar kuliah nie.. isk...asek wt benda lagha jer.. huhu... tp alhamdulillah..smlm aku dgr kuliah tu xngntk plak..n pengisiannya cukup bagus..=)

aku nk share sikit..semalm ustaz tu citer yg pasal isra' mi'raj nie peristiwa yg menguji keimanan kita sbgai umat islam... yela.. peristiwa nabi muhammad saw naik ke sidratul muntaha mstila mnjdi pertikaian sumer pihak...xkire la org islam sendiri ataupon bukan islam....kan.. masuk dek akal ke pristiwa tu?? tp ALLAH kan MAHA BESAR.. allah mmpu membuat apa saja... allah juga yng mengizinkan Rasulullah SAW naik ke sidratul muntaha..

apabila rasulullah saw turun ke bumi,dan menceritakan peristiwa isra'mi'raj ini kepada umatnya,ada yg mempertikaikan... abu jahal menuduh rasulullah saw bermain sihir, tetpi saiyidina abu bakr as sidq membenarkan kata2 rasulullah saw tersebut...
peristiwa ini memainkan peranan besar dlm meningkatkan keimanan seseorg... org islam yg percaya akan lebih beriman kepada allah swt,manakala org yang goyah imannya akan terus murtad kerana tdk percaya...

Insyaallah,jika kita menghayati peristiwa agung ini, sy berharap keimanan kita akan bertambah2 lagi, n kita dpt menghayati islam dgn cara yg sebenar... amiinnn..

p/s:terimakasih kpd ustaz badrul amin..=)

Sunday, June 27, 2010

impian...


setiap insan de impian nye... termasuk la saye... saye memasang angan2 n impian yg sgt tggi shingga kan sy nk pergi ke bulan! hehe..

3thun lagi~ sy akan menjadik pharmacist~n akan kahwen~ =)

dlm tempoh 9thun agi..lepas habes laja n keje kat krajaan, sy nak blah dr hosp govment~

sy akan membuka retail pharmacy sendiri...hehe((berangan kuat)) xpon sy akan join venture ngn rakan2 sy membuka kilang membuat n membekalkan ubat~ heheh.....

sy stabil nnt..sy akan menyambung master?? hehe... ((rjin kah aku??)) urm... kalo boleh nak smbung smpy Phd.. (insya allah)

yg pling penting...impian sy nk jage ibu baik2 sebelum ibu menutup mata... sy syg makkk!!



peristiwa pg~

arini aku balik dr jb ke s.alam... ((selamat tggl jay bee!!))

pg2 aku dah siap nk balik... kol 6pg dh bgun...solat sumer.. mandi..n siap2.. kol 8.10 cm tu dh betolak dr umah akak aku... hehe...

abg ipar aku bawak kete gaye mak inang wat keje...slow jer... haha...pelan2,penoh hati2... cewaah! dgn ditambah hujan plak tu.. hehe..lagi jdik cm dayang la.. haha... aku plak yg lam kete sebok suh die bawak aku nk tgk istana seri plngi (istana sultan johor)... hehe..abg aku pon bwk la aku.. pusing sane pusing sini...dpt tgk ckit je... malam smlam g pasar karat ngn anak2 buah aku abg aku... dpt sambar 1 beg.. 20rgt..murah jer... he...duit org..aku ckp la murah!

erm...smbung2 balik... hhehe... xdelah...dh hmpir smpi larkin sentral pon kitorg nie... tetibe si didi(anak buah aku) col... ((mak tok tetinggal barang!!))...
haha..... ape lagi...kitorg dgn punggung xpanas nie... pon melatah...hah?? tggl?? hehe... naseb baik umah ngn larkin dkt jer.... ((nak jdik hal la beg mak aku tu tetinggal...)) then..abg ipar aku pon bwk kete mcm lipas kudung... speed gile babeng..
habis sume kete nak dipotong nye.... alhamdulillah...speed dlm 15 min dh smpai umah akak aku balik.. gerak sampai larkin 9 tepat... huhu legaaa...... =)

tu la kan... kite dah siap2 kan barang2 kite sume.. dh clear...konon2 nye.. tgk2 benda ade jgk yg tertingl... kuasa allah la tu sumer... kun fayakun.... semua nye terjadi ats kehendk allah swt...

subhanallah..walhamdulillah..walailahaillallahuwallahuakbar! =) ((zikir2 ye..tngkan hati...))

Friday, June 25, 2010

rindu

jam dah 12.10malam.... masih lg tercangok dpn lptop nie..... tgh lyan lagu chinese??ke korea?? but the melody is soo nice.. so soothing... tibe2 otak aku diterjah rase rindu... rindu pade siape?? tah..aku rase mcm nk nangis plak... (T_T) rindu pade insan yg tersayang... (bf aku) rindu pade abah aku? erm.. aku ni cpt emosi la.. salu ingt pade kawan2 aku tym skola pon aku akan nangis...
dulu,mase kt mmy, skola agama, aku de sorg kwn yg baek sangaat.. nama die FATHIYAH ABDULLAH...
agak pelik sikit perkenalan aku n die..

( di satu petang dlm toilet,nak amek wuduk....)

aku: eh..awak ni asyik pakai serkop(anak tudung) je ek??..bukak la.. kami suma xpenah tgk rambut awak..

die: eh..saya tak mau la awak...

aku:ala..pompuan...apa nak malu..

die: awak... (gaye die dah marah aku dah..)

aku:awak...sy mintak maaf.....(dgn muke bersalah....huhu)

(padan muke xpaham bahasa) kan dah kena....
die marah aku..tp aku xingt la bape hari..
hehe... yg pasti....saat perkenalan kitorg mmg sgt pelik..n aku xkan lupe smpai skarang... dah 10 thun kitorg kenal..sjak f1..

ya la...g mana2 pon ngn die... kitorg kan skola asrama... msti la rapat gile ngn kawan.. mane2 pegi ngn kwn2.. bes nye,hidup aku dikelilingi kawan yg rmy.. sjak skola smpaila ke univrsiti..

tp...xkurg jgk kawan yg crik pasal ngn kite.. yela..bumi mane xditimpa hujan...sdgkan lidah lagi tergigit.. persahabatan yg mcm isi ngn kuku pon leh terlerai..huhu.. xpela..aku redha ngn ujian tuhan... aku berdoa..smoga kawan aku tu dibuke kan pintu hti nye satu hari nnt.

tp..shabat ku,FATHIYAH... awak senantiasa di hati saya.... wpon kite jrg bersua..dan sy kira,lebih kurang 4 thn lebih xjumpe.. jumpe hnya la di alam maya.. tp... AWAK la shabt sejati saya... =)

i love u sooo much,kawan...sahabt...teman....FATHIYAH...

Thursday, June 24, 2010

suke2.. \(^^,)/

ari kames smlm xbuat ape2... anak buah g skolah.. tggl ipan je ngamuk2 kt umah...
abg mie aku da jnj nk bwk gi plaza angsana... ptg kot.. kate nk cri baju raye... hehe..
aku ni ngekor je...dok umah pon boring..ta buat pape..

selesai sumer urusan kt umah,smbil tggu2 abg mie balik,nk g angsana... hehe..
nk crik baju kurung ingtnye.. ptg kol 4 cm tu bertolak dr umah,..
aku g ngn kak cik,mak,abg n akak n muiz... smpai solat asar dulu..
(dlm hati,biase2 je plaza angsana ni..) byk butik jgk la.. xsibuk sgt... ade la yg dtg beli belah jgak..
mcm ramai yg beli baju..almaklumla dh nk pose n tak lame lagi nk raye... hee..=p

dh asar,kitorg pon gi la kedai crik bju..tgk2 kain.. mule2 masuk GULATI'S silk house... mangai... kain beratus2 satu meter.. xmau aku der pakai mahal2 sgt...huhu... then kitorg pn jelajah kt ats..
masuk uo supermaket... aku g kt bhgian bju kurung yg dah siap.. aku pk better bli yg dah siap.. abg mi aku trjmpe satu bjumpe ngn satu baju kurung yang agak cntik..wrne ungu,hitam koko jalur2... ((aku sgt suke)) tgk size pon s.. aku trus try... SGT SEPADAN! aku mmg nk bju tu..hehe... then abg mi pon belikan..sukeeee sgt! hehe thanx!

p/s: nk duit plak?? hehe

Tuesday, June 22, 2010

hari baru..hari rabu~

assalamualaikum rakan2..kawan2... yg sentiasa dalam rahmat Allah SWT..
semoga anda sentiasa di bawah naungannya.. diberkati n dirahmati kehidupan kita..
hari ni tia nak berkongsi satu perkara... =)

semoga apa yg dikongsi dpt mendatangkan manfaat kepada kita sbg hambaNya..
tia nk kongsi kelebihan hari ni,hari RABU...

ape die yer?? hehe... mari2..kite selongkar!! ni pon sy jumpe kat link.. http://permai1.tripod.com/hari1.html trime kasih ye... sy harap ilmu ini xkan hilang~

jom!

Hari Rabu

1. Allah meneggelamkan Qarun bersama keluarga dan harta kekayaanya ke dalam perut bumi.
2. Allah menghancurkan Firaun beserta semua pengikut2nya (kat laut tuh)..
3. Allah menghancurkan raja Namruz bin Kan'an dengan memasukkan serangga ke dalam telinganya.
4. Allah menghancurkan kaum nabi Saleh a.s
5. Allah menghancurkan kaum nabi Hud a.s dengan hembusan angin yang kuat..

Monday, June 21, 2010

nak cepat habes cuti~

ya allah..xsabar lak nak balk p.alam

hehe...nk jumpe kawan2...

sembang2 pasal macamne habeskan cuti...

hehe....

yg penting..nak naikkan pointer y mcm snget dah nie..

kuatkan lah semgat aku tuk mngharungi next sem,ya allah..

amiin~

Wednesday, June 16, 2010

puisi untukmu kekasih~

kekasih~

cintaku padamu bak lautan tak bertepi~

sayangku padamu bak awan yg menggebu~

kasihku padamu bak sungai yg xhenti mengalir~

deras arus masa menongkah kita~

meninggalkan kenangan di setiap penjuru kalbuku~

tawamu, rajukmu, dan senyummu menghiasi segenap ruang mataku~

betapa aku rindu semua kenangan-kenangan itu~

rinduku padamu kasih tiada sempadan~

aku terkenang kembali saat-saat pertemuan kita~

kala dua hati dipertautkan menjadi satu~

kala lidah menjadi kelu~

di saat kau dan aku bertembung mata~

dari mata jatuh ke hati, berdebar-debar rasa di dada..~

oh kasih!

kau ibarat cahaya hidupku~

menyinari seluruh jiwa dan ragaku~

sungguh, aku menyintai KAMU sampai mati!~






Tuesday, June 15, 2010

wajah2 kehidupan ku!!!!! aku syg korg!!!

ni aku n kawan2 aku mase maen futsal piala dekan aritu





ni has,aku(tgh) n jumie!! kami yg happening


ni aku yg hepy tym lecturer ta masuk klas!!! haha(sem1)





malaslarh!

aku rase sgt malas nk wt apa2 pon hari nie..

dok umah jer...

nk jalan xde transpot..

xlarat pon satu hal.....

malas nyer..............

tuhan.....tarik la prasaan malas ni...

agar aku mnjadi rjin...

Monday, June 14, 2010

umah akak??

aku br smpy dr kg... aku skang kt johor niey..

bes tu bes dtg sini.. tp tibe2 anak buah aku farah n didi xde plak... sorg nk bt folio hape tah,,, sorg lagi g btu pahat le plak ngn mak tok die... heh....

hampeh tol korg nie... uhuhu....

erm...aku ni sje nk masukkan entry mcm nie...

aku rase umah akak aku nie dh cukup cntik dah..tp td aku geram jgk..

nak basuh baju..plag xsmpay la.. kena alih2 mesin basuh la..

eish.. dok umah senirik senang... ni umah akak...

hu... benci toll.... pastu.. nk sidai bju plak... penyepit mane tah org tue ni letak...aku pon xpaham la layout umah die...

mak aku pon da bising2... kat ne la akak aku ni smpan brg2 umah die..

((mangkuk mane?? pggan mane??)) tu la mak aku tnye kat abg ipar aku... hhuuh...

adeh... akak oi... b4 pg koje tu ko bgtaw la dulu adik kesayangan mu ini di mane letak tempat nye pggn mangkuk, letak nye sabun basuh baju, letak nye brg2 ko tu kaaak..... huuuu


ti aku dah ade umah....aku nak label kan sume brg2 umah aku... ha! macam dalam laboratory tu... hahah, bru le mak aku ke sape2 ke dtg umah aku xtercarik2.... kah3...

aku nk try kaedah ni satu hari nnt~

Sunday, June 13, 2010

johor~ im kaming!

heheheh~

sy sgt heppy esok dah nak gi johor!! =)

dok sane nnt boleh x kalo sy nak pau akak n abg sy~

sy nak mintak baju raye...((mmndangkan ry pon dah nk dkat niey, ngn duit rayer jugak!! ))

ahaha! sy nk enjoy je nnt kat sane!!

heheheh....... jahat kan saye...

Saturday, June 12, 2010

kenduri~



cuti2 ni mule la kt kg aku nie penuh ngn kendurik... n mak aku pon xterkecuali dijemput oleh org2 yg nak buat kenduri... hehe... semalam pon de kenduri jgk kat area cnie.. aku n mak aku g jalan kaki jer.. xjauh..dkt jer..(tp berpeluh jgk la sbb panas.. time tgahari..) hehe..

aku ni bukannye ape..pemalas skit nk g kenduri kat kg aku.. org slalu tnye pasal aku..aku katne..wat ape..belaja lgi ke.. xtnye kat aku pon..tnye kat mak aku.. mak aku tu mule la menjawab bukan2 pasal aku..aku xsuke la nk reveal ape2 pon tntg aku..low profile sudey.. haha... malas nk ckp lebeh2..kang org tnye,xtaw payah plak.. huh.. yg bes nye tnye "bile nk kawen?" huhuh... haish..soklan ni yg xleh blah nie.. aku mude lagi larh! xnk aku kawen lgi..skang tgh blajo.. xde mase pk pasal kawen..wpon aku tingin jgk nk kawen..((itukan fitrah manusia,ingin hidup berpasangan)) tp,xsmpi seru ag...nk kwen pon xcukup wit g..xkan nk kopak wit mak aku plak... haha. sbb nk kawen pny pasal..sume org susa sbb aku kannn........

aku mmg la da de calon plhan hati...tp die pon tgh blaja lagi...xpe la..((abg,ti kite kawen taw)) hehe....... xpe...tia leh tggu abg~ hehe..

xdela..org laen plak pelik ngn aku..eyh?? dulu dh habeh blajaq,ni blajaq apa lagi?? ((sukati aku ler...nk blaja brape2 taon pown..... der)) aku punye kos bukan cikai2 nk wt sekejap2... diploma pon dh 3thun..aku keje setahun... pastu aku nk ler smbg degree jgak...nk rase de degree jgk mcm owg lain... hee =) so,smbg dgree pon dah 4 thun taw... xpe..aku xkesah pn owg lain nk ckp pe pon... yg pnting impian aku tercapai.. yeeha!! hehe

yg plg xleh blah... bile org tnye soklan nk kwen ni kt mak aku larh.. ahaha.. mak aku ni kan..jenis yg cpt berdesing tlinge kalo owg kutuk anak die..adeh! aku xamek kesah pon... tp bile mak aku citer,naik bengang jgak aku...hihi..... mulut org mak...dorg boleh ckp sesuke hati jer..mane buleh tutup mcm mulut tempayan tu,mak.... bio le ape org nak kate..yg penting,aku makn xmintk duit korg pown..... haha.. xhengen lah.. ((apesal arh?? org lain suke amek kesah pasal hal kite...? kalo memberi smngt xpe jgk..kdg2 aku dpt kritikan yg pedas2 belake... )) (( xpelah,aku akan buktikan yg satu hari nnt aku akan berjaya jdik peg frmasi!))

eh2..smgt plak aku ni hari nie.. haha... dgn xmand lagi aku trus menulis entry kt blog niey.. ((ptt bucuk~)) pg2 dh kutuk org~ hehe...

watever it is,aku xnk amek pot langsung ngn org lain nak ckp pe pon pasal aku! hehe.... hati pon xsakit... lagi bagus...

Friday, June 11, 2010

insha allah~ maher zain


Everytime you feel like you cannot go on

You feel so lost

That your so alone

All you is see is night

And darkness all around

You feel so helpless

You can’t see which way to go

Don’t despair and never loose hope

Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake

You feel you can’t repent

And that its way too late

Your’re so confused, wrong decisions you have made

Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope

Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah

He’s never far away

Put your trust in Him

Raise your hands and pray

OOO Ya Allah

Guide my steps don’t let me go astray

You’re the only one that showed me the way,

Showed me the way x2

Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

Thursday, June 10, 2010

result oh result...

post arini adalah pasal result pekse tuk budak2 uitm!

ahaha! yg penting aku nak gelak puas2 sbb aku dah berjaye tgk rsult aku..

wpon xcantik mane result aku tu..alhamdulillah..aku xde yg fail.. sume nye lulus... legaaa... huh...

nak taw citer,, kawan2 aku yg kat fbook nie sume dah bengang2 ngn system uitm yg semakin hari semakin lembap...rase bagai nk bomb aja itu server la! ahaha!

smpaikan ade yg buat group kat fbook..sbb nye geram ngn server uitm yg gile meraban lembap ni la... ade yg smpai xtido.. xmakan..nk terkucil..las2 tgk xdpt result tuh... kesian aku n kawan2 kan....

kenape la server uitm sgt lembap macm ni ye..pengalaman aku la kan.. xpenah plak nk cek result jdk cmni... huhu...arini n smlm jer jdik cmtu... sgt menyedihkan... ini dah thun 2010...bukan 1910... aduiyai....

kepada technician2 uitm n admin uitm..cube la bwat sesuatu...kami tau anda sgt berpengalaman.... tp sile la gunekan kepakaran n pengalaman anda untuk fix bende2 begini... aduh... uitm sentiase di hatiku!! tp bukan system portal uitm... << hahahahahahaha!>>

skarang ni.hati aku dah senang...n tenang.... alhamdulillah.... aku boleh sambung wat keje aku tnpe memikirkan result aku.. heheh...

to kawan2 sy yg masih xberjaye lagi tu...sabar! uitm ingin menjdikan anda insan yg sgt tinggi kesabarannye... ape2 pon..uitm sentiase di hatiku!!!

p/s : wujudmu di sini di tanah anak merdeka... ~~~

Wednesday, June 9, 2010

BONAMANA~SUPERJUNIOR!


Ddanddaranddan, ddanddaranddan, ddanddaranddan, ddadaddarappa

Ddanddaranddan, ddanddaranddan, ddanddaranddan, ddadaddarappa

Nuhl alkkamalkka alkamalkka nuhmoo yeppeun miinah. Nal michyuhddago marhaedo nan niga johda miinah

Nooga juhnhaejwuh My baby, to my baby Naega yuhgi iddago marya. Gidarinda marya (Baby, you turn it up now)

Nuhn, gataboota, gataboota mal jom haera miinah. Ni maeumeul gajyuhddamyuhn geunyang naneun salmui Winner

Ee sesangui ichiran, ichiran, yongki inneun jareul ddara na gateun nom marya

Yetmare Say, yuhl buhn jjikeumyuhn nuhmuhganda. Eusseuk, eusseuk, eusseuk

Geunyuhneun kangjuhk. Kkeudduhk uhbda. Ppijjook, ppijjook, ppijjook

Nan uhdduhkhalkka uhdduhkhalkka geunyuhmani nae gwanshimin guhl, guhl, guhl

Bounce to you, Bounce to you Nae gaseumeun nuhl hyanghae jabhil soodo uhbseul mankeum ddwigo inneunguhl

Break it Down to you, Down to you Nae gaseumi nuh, nuhl gatji mothandamyuhn muhmchul guhranda (Nal barabwara)

Bolkkamalkka, bolkkamalkka, bolkkamalkka na gateun namja. Bonchemanche, bonchemanche, bonchemanche dorasuh bwado

Bogobwado, bogobwado, bogobwado na bakke uhbda. BONAMANA, BONAMANA, BONAMANA (Baby, you turn it up now)

Mwuhl salkka, salkka, salkka, salkka nuhreul wihan suhnmool. Oh, michigedda. Saenggakman haedo johahal ni moseup

Listen girl! Johahae. Baby girl! Saranghae. Namani nuhreul wihan namja. Deuruhjwuh bwa nuhreul hyanghan gobaek

Nae mamui say, aeman taewooji malgo jebal kkeuduhk, kkeuduhk, kkeuduhk

Ee noryuhk juhngdomyuhn narado goohae giteuk, giteuk, giteuk

Nan uhdduhkharago, uhdduhkharago geunyuhmani nae junbooin guhl, guhl, guhl

Bounce to you, Bounce to you Nae gaseumeun nuhl hyanghae jabhil soodo uhbseul mankeum ddwigo inneunguhl

Break it Down to you, Down to you Nae gaseumi nuh, nuhl gatji mothandamyuhn muhmchul guhranda (Nal barabwara)

Bolkkamalkka, bolkkamalkka, bolkkamalkka na gateun namja. Bonchemanche, bonchemanche, bonchemanche dorasuh bwado

Bogobwado, bogobwado, bogobwado na bakke uhbda. BONAMANA, BONAMANA, BONAMANA (Baby, you turn it up now)

Nan deudyuh michilguhya. Pokbarhae buhril guhya. Duh mot chamgessuh geunyuhmanui milgo dangkigi

Oh jinjja michilguhya. Nooga jom mallyuhbwa bwa. Iruhke himdeul guhran nooga marhaessuhyaji

(It’s) True, true Nae kamjuhngeun gal goshi uhbsuh. Nege matchwuh buhringuhl nuhn jal aljanhni

How to keep loving you? Naega jinjja nege jarhalge idaero nal ssuhkhyu doojima

Gidarinda. Miinah! Hope you’ll step to me, step to me

Saranghanda. Miinah! Bring it, sign to me, sign to me

Hahahaha hahahahaha geunyuhga imi nal barabol joonbiga dwae issuhnna bwa

Bounce to you, Bounce to you Nae gaseumeun nuhl hyanghae jabhil soodo uhbseul mankeum ddwigo inneunguhl

Break it Down to you, Down to you Nae gaseumi nuh, nuhl gatji mothandamyuhn muhmchul guhranda (Nal barabwara)

Bolkkamalkka, bolkkamalkka, bolkkamalkka na gateun namja. Bonchemanche, bonchemanche, bonchemanche dorasuh bwado

Bogobwado, bogobwado, bogobwado na bakke uhbda. BONAMANA, BONAMANA, BONAMANA (Baby, you turn it up now)

Tuesday, June 8, 2010

isk..

asal rase nk marah je ha?? rase xselesa je...geram pon ade,, isk esok pon rsult nk kuaq.. adui aku takot la nk check result.. aku hrap aku xde la fail.. jgn la fail...xmau... aku xmau repeat...itu plg penting.. tp...kalo knyataan yg sebalik nya... aku nk wat cmna... huhu,,,aku terpakse time dgn hati yg terbuka seluas2nya... hehe... redha je la... sem2 aritu nye final mmg susah sgt... huhuhuh............. xpelah,pape pon aku mendoakan yg terbaik untuk diri aku n kawan2 yg lain... korg la pemberi smgt tika aku down...aku harap kwn2 baik aku suma dpt result ok ngn flying colors.. hehe k la... ti kita jumpe lgi... takat nie je aku nk luah.....

Wednesday, June 2, 2010

bertemu kembali~

salam........
lame nye aku xberblog.....hampir sebulan...... yg pasti aku xkemane2....de je...hehe....cume de urusan skit yg pelu dibuat...

alhamdulillah..spjg aku di uitm s.alam bertugas sbgai pemain gamelan untuk konvo ke72...aku amat2 gembira n heppy... yg plg penting..aku nk blaja maen gamelan... tercapai hasrat aku tuk maen gamelan... wpon nervous takot pada mula2 nk maen... yea takot tersalah not ke...trsalah ketok ke... tp dgn dorongn kawan2 n senior yg mengajar... aku menjadi berani untuk mencube... cikgu yg tolong mengajar pon sgt sweet...... cikgu byk berjase.. bab makan sume cikgu yg tanggung stakat cikgu mmpu...

teringt mase mule2 kenal ngn kwn2.... ngn liya,izza,syamien,n anis... seronok dpt dorg sebagai rakan sebilik.... aku rindu kan gelak tawa dorg.... tmbah2 lagi izza ngn teka teki nya yg mmg lawak sgt2 tu... hehe... aku sronok dpt kwn2 dr pelbagai kos... kalo x,terperuk ngn budak2 farmasi jer... ape salah kembang kan sikit pergaulan kite ngn kawan2 kos lain... dorg sume sgt sweet...


kalo de peluang tuk main gamelan tym konvo lagi... aku nak join lagi... n aku harapkan hubungan ngn ahli2 gamelan yg lain pon macam nie jgk.... =)
sedih sgt bile berpisah ngn dorg sume... terngiang2 lagi irama gamelan tu kat telinga... sngt asyik n membuai jiwa... rindu pade suasane mase praktis same2 ngn korg..... korg kawan2 yg amat berharge dlm diri aku...... syg korg sume...