Monday, July 19, 2010

nihon-go

aku sgt seronok hari nie..belajar nihon-go satu perkara y sgt menyeronokkan... hehe... mmg sgt minat dgn bahase jepon nie.. td kitorg belaja hafal number.. mmg sgt bes.. bile sensei tnye num ape tambah num ape dlm jepon masing2 melongo...sbb nye susah nak kena convert number2 tu dlm nihon-go.. hhehhe... mmg sgt lembap n terkial2 kitorg jwb soklan sensei tdik... bile sensei tnye mmg semangat giler kitorg try nk jawab..hehe... rse sgt bes n xtension2 pon mcm kelas2 yg lain...
yg penting smngt nk belaja nihon-go nie mmg tgh high sekarang.. hehe... aku berharap aku dpt menguasai nihon-go nie dgn berjaye nye..hehe.. mmg aku minat pon...=)

jap ek... kawan2..ni la susunan number dlm nihon-go

0 - zero
1 - ichi
2 - ni
3- san
4 - yon
5 - go
6 - roku
7 - nana
8 - hachi
9 - kyu
10- ju

Friday, July 16, 2010

x sabar......

tadi aku paktis gamelan ngn kawan2 yg lain...rase xsabar lak nk g tganu mggu depan nnt.. aish aku kena paktis lagi nie.. dh la xbape cekap lagi maen lagu medley3 n 4.. adui.. aku harap aku boleh la men nnt kat tganu nnt... huhu..

Tuesday, July 13, 2010

baru terasa nak post~

salam sume kawan2... hehe.. aku baru terasa nk mengepost sesuatu kat blog aku nie.. dah 4,5 hari jgk aku xbukak blog aku nie.. malas?? mmg malas pon.. tp aku bru nk jdik rjin hari ni.. nk letak entry la hari ni.. hehe.. nak update abt maself dlm 4,5 hari aku xbukak blog nie.. byk jgk aktiviti aku buat.. ngehehe...

ari kames aritu aku sengaje g cabut gg..haha... aku g pk uitm s.alam nk cbt gg kat sane la.. nek bus kol 1.30 ptg mcm tu smpy hampir2 pukul 3 then bf aku amek bwk g sane.. berdebar2 jgk ar rase sbb dah lame aku xcabut gg.. gg geraham plk tu.. dh reput... haha.. ya allah... xpandai jage gg btool aku nie.. hehe.. smpi2 je dftar n tggu giliran aku di panggil..

masuk je bilik, aku pon bgtaw doc yg aku nak cabt gg.. huu..dah rase nervous dah nie.. bilik sejuk,menggigil2 aku kat dlm tu... hua.. asal aku bt keputusan begini?? huhu..tp alang2 dh smpai,baik aku cabut jer.. kuat kan smgt tu sikit.. naseb doc n nurse die lembut2 je.. xkasa2 main ngn mulut aku.. haha.. tp pengalaman yg xbleh blah bile doc nak inject bius kat dlm gusi aku.. aku nampak dr ekor mata aku yg jarum tu pjg je macam nak menjolok mulut aku... seryes takott!!! huuuu.... doc tu pon inject,terase ngilu2 sikit, tggu kebas dulu, bru die proses gigi aku...
selepas beberapa minit... bru la habes gigi geraham aku doc tu cabut, aku pon disuruh mgigit kapas agar darah berhnti... hehe... sakitnye xsgt,sbb ubt bius xhabes lagi.. rase mulut aku kembang semacam jer weyh... haha....
pastu,aku teman bf aku g makan, aku pon xctlly xmakan apa2 b4 dtg cabut gg tu.. lapar nye.. tp aku xleh makan, aku rase aku mcm menelan darah jer.. aku dah jdik drakula!! haha.. tp seryes.. aku geli..... huuuu...wek3...

pas makan?? kitorg g jj bukit raje.. haha.. boleh layan toy story3 plak.. dlm dok sakit2 tu aku boleh tgk wyg plak kan.. haha.. mmg giler.. sempat jgk grab novel hlovate ngn arisa eriza.. hehe... bajet macam nak bace la kan.. haha.. lect notes pon xterbace2.. hehe.. =p aku pon beli la bubur ayam mcd pastu bawak lik umah.. kes nye smpi ke malam aku xmakan2 lagi.. balik umah habeskan bubur ayam tu dgn perasaan yg cukup terseksa sbb susah nak telan!! hehe

ni skrg dah makin baik.. harap2 xde dah gg yg kena cabut lagi... hahaa..

Wednesday, July 7, 2010

lega...

arini lega dapt lepas gian main gamelan ngn kak day,kak ika n kawan2 yg lain.. rase feel main gamelan tu lg.. bile ketok je then main lagu rase semangat n hilang tension skejap.. bes nyer.. aku mmg dah jatuh cinta ngn gamelan nie.. seronok sgt dpt main balik.. n yg paling best brg2 gamelan tu hak fkulti farmasi... hehe.. boleh la ketok puas2 nnt.. kasi lenjan la.. hehe.. besnye!!!!!! puas dpt lepas gian td....

p/s: nk g tgganu pasni..iA..

Sunday, July 4, 2010

heppy kah???

salam..selamat pg kawan2 sume... sori la semlam xsempat nk on9 balik dr s.alm tu.. sebb penat la... huhu...semalam tggu kawan aku amek pon dah pukul 5 baru smpai... kitorg makan2 lu kat umah aku,then baru kitorang gerak ke PUNCAK ALAM...

haha...amek ko nak sgt ko balik puncak alm kan... <--- hatiku brkata sedemikian... ngeh3.. mane tak nye dok umah dok memerap je.. huhu...tp kan aku rase p.a dah xbes la sem nie... dah la aku ni dok uma sewa..dah tu sem nie ramai lak tu yg kena kickout dr kolej,merempat la dorg kat p.a nie... msti sah3 ramai la kan yg dok umah sewa... aku yg dah penah merasa keamanan sebentar n sementara dok umah sewa nie merasa tergugat sedikit keamanan ituh..

yg xbes nye adalah pasal makan la...dah xde dah pot makan yg best2 nnt... dah ramai n berambak sgt student kt p.alam nie... huhuhuhu...... tp...apekan daya.. terpakse la diteruskan jua..

ni pepagi aku xmand ngn busuk2 aku dah online.. haha... nk jadik blogger tegar?? haha... tp xleh kalahkan BA la... huhu... aku try la updatekan satu hari satu entry... ngeh3... i will try..

huhu... arini klas pg lorh... malas gile nak bgun.. tp terpakse jgk bgun n solat subuh td.. n sempat lagi otak aku nie mnyuruh nk on9 update log.. kah3.. tp aku malas gile nk g klas pg nie.. juz aku nak gi sebb aku nk tgk keadaan itm p.a dah jadik cmne. aku dh bygkan yg dah crowded sgt... haha... faculty aku msti dah penoh ssgt dgn manusia kan.. hehe... k la weyh! aku chiow dulu... nak g mandi n siap2 g kelassss.... da....

p/s : tggu aku blik dr klas....mst lagi byk aku nk citer..

Saturday, July 3, 2010

balik?

hehe..brg2 dh siap kemas pon..juz tgh tggu kak sal dtg amek.. ngeheh.. ni aku nk layan cite tokyo dogs la.. punye la lame amek cite ni xlayan2 lagi pon..hehe..malas satu..

ok la..saje nk memenuhkan entry.. aku xde pe bende nak tulis pon xctlly.. ok a!! ayan cnblue n tokyo dogs dulu......

anjakan paradigma..































ehem2..bunyik macam nak beranjak ke mane je kan aku nie... hehe... anjakan paradigma aku adelah aku dah tmbh satu lagi koleksi artis-artis korea yg aku minat.. org mesti pelik kan.. dorg ckp apela dgr lagu korea,tgk citer korea..cube la korg layan dulu,then baru korg judge.. haha.. tp aku mmg fanatik gile ngn korea.. n yg terbaru ni aku minat CNBLUE..
xsampai pon sehari lagi tgk video2 klip dorg... tp aku rase nyanyian dorg mmg best.. aku suke artis2 korea 1st thing 1st mmg la disebabkan kehandsoman mereka ituh.. hehe.. n lagi,dorg nie versatile.. vocalis kump CNBLUE ni pon berlakon dlm citer your beautiful... hehe.. cite tu kan tip top skarang nie.. wpon dah lame.. bkan ckp ape la.. dorg nie mmg pandai n talented! tu sbb aku layan cite n lagu2 korea.. hehe... skrg nie mmg aku nak tambh koleksi minat aku pade artis2 korea.. heeeee..... xsalah kan?? mmg aku minat sesangatttt dah ngn korean nie.. DBSK n SUJU... mmg aku sgt layan la lagu2 dorg.. hehe.. lantak la org lain ckp ape.. jnj aku suker.. haha.. aku mmg nak layan lagu2 CNBLUE... n try search lg pasal dorang!!!ni la yang aku dapat wat mase skrg~ name2 ahli dlm group nie!! hehe:

Lee Jong Hyun, Jung Yong Hwa, Kang Min Hyuk dan Lee Jung Shin


Friday, July 2, 2010

xsampai sehari

























esok dah balik p.a.. hehe... dpt jumpe kawan2 lagi! yeay2... =)
mari kita berjimba! hoho.........! sengal dah otak aku nie...............


hurm...=(

kite baru je ingt nk jumpe awak esok.. tetibe awak ade keje pulak... kite dh lame xjumpe awak.. nk kuar dgn awak..kejap pon jadik la... huhu.. esok awak kena keje.. huhu.. sedih kite tau..awak bt cmni.. dh 2 bulan tk jmpe awak... =( awak xingt kite ke.. huuuuuuuuuuu......... cedeynye kite,wak...
nnt kalo jumpe kite nk pukul2 awak... bia awak taw kite tgh sedeh xdpt jumpe awak.. sengaje awak tanak jumpe kiter.. hu.. awak pon nak keje jgn la mggu nie.. kan kite same2 dh jnj.. awak nie... suke taw wat saye cmnie.. nk seksa sye la tuh....

(abg..........nk jumpeee) (T_T)

open your eyes~

Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..

Thursday, July 1, 2010

novel~

singgah kelab peminat novel td kt fb... dah berlambak novel2 yg bru.. ingt nk grab la dua tiga..

erm..tp nak try layan novel hlovate la pasni... hehe.. novel die mmg slumber n ayat pon bes gile...

mmg islamic btoll... aritu dah bace 5thun 5 bulan.. mmg bes sgt.. ayat santai.. tak bayk tekanan la

tym bace..keh3... lagi satu.. aku suke hlovate sbb care die susun ayat n kronologi citer,.. plot die

mmg bes.. nt nak dptkan lagi novel die... hehe... =)

p/s: nk layan novel2 santai dr hlovate lagi!! zaaaassssss!!!!!

penyakit apakah??


asal aku susah berenggang ngn laptop ku jua???

penyakit apakah ini??? haha...

makan ingat blog.. tido pk blog.. mandi nak tulis ape kat blog?? haha..

penyakit apakaah??? giloorr!!

pedih mata dah nie... keh3

2 hari lagi..


aku skrg tgh counting the days nk balik umah sewa.. dah tak sabar nak balik...bukan ape... hehe..nk jumpe kawan2 je pon...tu yg excited..cuti lame2 sgt pon wtpe kan..xde pekdah pon dok umah memerap lame2..dok ngn kwn2 at least boleh sharing2 citer..mcm2 la.. lagi happening..

tp...nk kena pening kepale dgn study la nmpaknye sem nie.. sem ni saje dah 10 subjek..huhu... yg masuk final 8 subjek.. hehe..caiyok2!! sem ni kena buat yg lebih baik dr sem2 lepas.. =) hehe..

nk packing barang??? mals lagi la... esok luse br nk balik.. so pagi ahad tu je la aku mengial2 kan diri nk kemas sume brg2 aku.. hehe.. macam nak bwk sume buku2 yg aku tggl kat umah akak aku nie.. boleh bace nnt bile aku boring2 nnt kat p.alam.. hehe..tp rjin ke aku ek??
pape pon bawak je le.... hehe..

cepat2 la habes hari nie.. nak balik puncak.. ngeh3... rindu plak ngn org kat sane.. da ade member2 yg da balik puncak alam.. giler cepat.. tggu je la korg kemunculan aku di sana nnt! kite kasi havoc lagi puncak alam itu!!!


saje2~



gambaq ni pemandangan petang kat uitm puncak alam.. lokasi: kolej
rafflesia 2



view dr toilet FF4... nampak kolej rafflesia tu... hehe






budak ni aku saja nyelit... aku jumpak time tggu komuter... hehe...
comel kan?



pemandangan waktu senja... captured masa dalam keta..... beautiful
(subhanallah)